Software package of EEG analysis
EEG analizlarinin yazılım paketi
- Tez No: 65289
- Danışmanlar: DOÇ. DR. TAYFUN AKGÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Topographic Mapping, Phase Portrait, Sleep Spindle and Short-Time Fourier Transform, EEG
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 75
Özet
ÖZ YÜKSEK LİSANS TEZİ EEG ANALİZLERİNİN YAZILIM PAKETİ LEVENT SANDALLIOĞLU ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Danışman : Doç.Dr. Tayfun AKGÜL Yıl: 1997, Sayfa: 67 Jüri : Prof.Dr. A. Hamit SERBEST Yrd. Doç. Dr. Arslan YAZICI Yrd. Doç. Dr. Kennedy KUMAR Bu tezde, EEG işaret işleme alanındaki araştırmacılara yardımcı olmak amacıyla, MATLAB programında, kullanıcı-dostu bir grafik kullanıcı arabirimi geliştirilmiştir. Arabirim, kolay ve ucuz bir yapıda olup bir yazılım platformu içermektedir. Bu platform ilgili alt-programları kullanarak işleme süresini azaltır. Analiz araçları ve yazılım platformu, IBM uyumlu kişisel bir bilgisayarda MATLAB yazılım paketi altında“off-line”olarak tasarlanmıştır. Anahtar Kelimeler : Topografık Eşlemleme, Evre Portresi, Uyku İği and Kısa-Zamanlı Fourier Dönüşümü, EEG. II
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS SOFTWARE PACKAGE OF EEG ANALYSIS LEVENT SANDALLIO?LU DEPARTMENT OF ELECTRICAL-ELECTRONIC ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Doç.Dr. Tayfun AKGÜL Year: 1997, Pages: 67 Jury : Prof.Dr. A. Hamit SERBEST Yrd. Doç. Dr. Arslan YAZICI Yrd. Doç. Dr. Kennedy KUMAR In this thesis, a user-friendly, graphical interface has been developed in Matlab environment to assist the researchers in the field of EEG signal processing. The interface contains easy and cheap toolset and a software platform. The operation of this platform is to use related sub-program and reduce the process time. Our analysis tool set and software platform is designed to operate“off-line”, under Matlab software package with an IBM-compatible PC.