Scattering by a slot in an impedance screen
İki empedans yarı düzlemi arasındaki boşluktan saçınma
  1. Tez No: 65294
  2. Yazar: SELİM KEKEÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ARSLAN YAZICI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Wiener-Hopf, Fredholm Tipi Integral, Difraksiyon, Babinet Prensibi, Yank, Wiener-Hopf, Fredholm Type Integral, Diffraction, Babinet's Principle, Slot
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
IV ÖZ Bu çalışmada, H polarizasyonlu düzlemsel elektromagnetik dalgalanıl iki empedans yan düzlemi arasındaki boşluktan saçılması incelenmiştir. Fourier Integral Transformu tekniği ile saçılma problemi modifiye Wiener-Hopf denklem sistemine indirgenmiştir. Bu denklemler, ardışık yaklaşımlar veya iterasyonla çözülecek olan iki çift Fredholm tipi integral denklemine dönüştürülmüştür. Saçılan alan ifadeleri üçüncü terime kadar elde edilmiştir. Farklı değerdeki, ortamın karekteristik empedansı ve geliş açısına karşın, gözleme açısı değiştirilerek nümerik sonuçlar elde edilmiştir. Sonra, empedans yarık için bulunan alan ifadeleri mükemmel iletken yank ve şerit için n?0 yazılarak elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
III ABSTRACT In this study, scattering of H polarized electromagnetic plane waves by a slot between two impedance half-planes is investigated. By formulating with Fourier Integral transform technique which leads to a system of uncoupled modified Wiener-Hopf equations. This system is then reduced to two pairs of Fredholm integral equations of the second kind which is solved by successive approximations or iterations. Diffracted field expressions are obtained up to third order terms. Numerical results for different values of intrinsic impedance of the medium and incident angles versus observation angle are obtained. Then results obtained for impedance slot are compared with the perfectly conducting slot and strip for n?0.