Scattering of plane electromagnetic waves at the junction formed by a pec half-plane and a half-plane with anisotropic conductivity
Mükemmel iletken bir yarım düzlem ile anizotropik iletkenliğe sahip bir yarım düzlem ekleminden düzlemsel elektromagnetik dalgaların saçılması
  1. Tez No: 65297
  2. Yazar: REŞİT ŞENDAĞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. A. HAMİT SERBEST
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Saçılma, anizotropik, Wiener-Hopf, KGT, kırınım, Scattering, anisotropic, Wiener-Hopf, GTD, diffraction
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
IV ÖZ Bu çalışmada, mükemmel iletken bir yarım düzlem ile anizotropik iletkenliğe sahip bir yarım düzlem ekleminden düzlemsel dalgaların saçılma mekanizması incelenmiştir. Fourier Integral Dönüşümü tekniği ile saçılma problemi Matris Wiener- Hopf denklem sistemine indirgenmiştir. Daniele-Khrapkov metodu ile 2 X 2 Ma tris Wiener-Hopf denklem sistemi formal olarak çözülmüştür. Ayrıca çalışmada, Fourier Dönüşümü tekniği ile bir çift skaler Wiener-Hopf denklemine indirgenen dört özel durum standart yöntem ile çözülmüş ve kırman alan ifadeleri KGT (Kırınımın Geometrik Teorisi) uygulamalarına elverişli biçimde elde edilmiştir. Anizotropik yarım düzlem iletkenliklerinin kırınım katsayısına etkileri de incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
m ABSTRACT In this study, scattering of plane electromagnetic waves at the junction formed by a perfect electrically conducting (PEC) half-plane and a half-plane with aniso tropic conductivity is investigated. By using Fourier Transform technique the prob lem is formulated into a matrix Wiener-Hopf system and an exact closed-form so lution is obtained for the most general case by factorizing a 2 x 2 Wiener-Hopf matrix. Also, four different special cases are examined which in all, by using Fourier Transform technique the problem is formulated into a pair of simultaneous Wiener-Hopf equations which are decoupled via a polynomial transformation and solved through the standard procedure. The diffracted field is expressed in a form suitable for GTD applications and the effects of the resistivities of the anisotropic half-plane on the diffraction coefficient are also investigated.