Kayseri ili sınırları içerisinde kalan Kızılırmak havzası odonata (ınsecta)
Faunistical and systematic studies on odonata species (insecta) of Kızılırmak River basin (Kayseri province)
  1. Tez No: 654462
  2. Yazar: ALİ SALUR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SUAT KIYAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Zooloji, Biology, Zoology
  6. Anahtar Kelimeler: Kayseri, Kızılırmak, Odonata, systematic, fauna
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
Bu çalışmada Kayseri il sınırları içerisinde kalan Kızılırmak havzasında 1998 yılının Mayıs ile Ağustos ayları arasında 13 lokaliteden toplanan 514 Odonata örneği sistematik ve faunistik açıdan değerlendirilmiştir. Bu örneklerin 8 familyaya ait, 17 cins ve 28 tür oldukları belirlenmiştir. 12 türün İçanadolu bölgesi, 25 türün ise Kayseri ili için yeni kayıt oldukları tespit edilmiştir. Metin içerisinde her tür için sinonim, tip lokalite, morfoloji, habitat, fenoloji, incelenen materyal ve araştırma alanındaki dağılışları ile ilgili haritalar, Türkiye ve dünyadaki yayılışları verilmiştir. Anahtar Kelimeler : Kayseri, Kızılırmak, Odonata, sistematik, fauna
Özet (Çeviri)
In this study, 514 specimens collected from 13 localities in the Kizilirmak river basin situated in the border of Kayseri province were evaluated according to systematic and faunistic concept. İt has been determined that the specimens belong to 28 species, 17 genera and 8 families. İt has been determined that 12 species of vvhich for the fauna of Middle Anatolia and 25 of them for the fauna of Kayseri are new record. İn the thesis, synonym, type locality, morphology, habitat, flight period, examined materials, distribution maps in the research area, distribution in Turkey and in the world for each species have been given. Science code Keywords Page number Adviser