Madencilik yatırım projelerinin hazırlanması, değerlendirilmesi ve Kümaş A.Ş.'ye ait Suludere Manyezit Ocağına uygulanması
Preparation and evalvation of mining invesment project and application to Suludere Magnezit Mine of Kümaş
  1. Tez No: 65631
  2. Yazar: REFİK YILDIZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İ. GÖKTAY EDİZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
  6. Anahtar Kelimeler: Yatırım projeleri, Manyezit cevheri, Manyezit üretim yöntemleri, Magnesite mine, magnesite production methods, investment projects
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 301
Özet
MADENCİLİK YATIRIM PROJELERİNİN HAZIRLANMASI, DEĞERLENDİRİLMESİ VE KUMAŞ A.Ş.'YE AİT SULUDERE MANYEZİT OCAĞINA UYGULANMASI Refik YILDIZ Maden Mühendisliği Yüksek Lisans Tezi, 1997 Tez Danışmanı : Doç.Dr.İ.Göktay EDİZ ÖZET Bu çalışmada manyezit cevheri, ülkemiz ve dünya manyezit madenciliği, manyezit üretim yöntemleri ile zenginleştirme yöntemleri oldukça geniş olarak açıklanmıştır. Manyezit cehvrinin kullanım yerleri ile bu kullanım yerlerimden en önemlilerinin ardıkları özellikler, üretim, ithalat ve ihracat miktarları en son veriler ışığında araştırılıp derlenmiştir. Bu çalışmada ülkemizin ve dünya' nın en önemli jel tipi doğal manyezit yatağı olan Kütahya ilindeki KUMAŞ A.Ş.'ye ait Suludere Ocağında uygulamaya yönelik bir işletme projesi planlanmış, projelendirilmiş ve tüm ekip, ekipman seçimleri yapılmıştır. Ayrıntılara inilmekten kaçınılmamıştır. Ayrıca hazırlanan yatırım projesinin ön fizibilitesi ve fizibilitesi yapılmış, yatırım projesi ticari analize, risk analizine tabi tutulmuştur. Literatürlerin verdiği analiz teknikleri madencilik yatırımına uygulanabilir hale getirilmiş, son olarak ülkemiz gerçeği olan enflasyonist ortama uygun tekniklerle hazırlanan proje değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
PREPARATION AND EVALVATTON OF MINING INVESMENT PROJECTS AND APPLICATION TO SULUDERE MAGNEZIT MINE OF KÖMAŞ Refik YILDIZ Mining Engineer, M.S.Thesis, 1997 Thesis Supervisor: İ.Göktay E DİZ In this work; Kumaş magnesite mine, Turkey's and world magnaseti mining, magnesite production methods together with processing operations were widely investigated. Use of magnesite and industrial fields where it is used, have been studied reparding the current informations about import and export amount An investment project for Kutahya-Kumaş Suludere Mine, which is one of the most important gel type magnesite deposit of Turkey and the world, has been prepared and equipment selection has been realized. Besides, evalvation feasibility studies of the prepared investment project and ecenomical analysis and risk anaylsis an have been performed. Mining technigues in mining literahave been applied and an overal assessment considering the inflation fact of Turkey has been done.