17 a- metiltestosteron'un kılıçkuyruk (Xiphophorus helleri H.1848) balığında büyüme üzerine etkisi
- Tez No: 65706
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Metiltestosteron, kılıçkuyruk balığı, hormonlar, gelişme, Methyltestosterone, swordtail fish, hormones, growth
- Yıl: 1997
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 61
Özet
ÖZET KILIÇKUYRUK {Xiphophorus kelleri H.1848) BALIĞINDA BÜYÜME ÜZERİNE 17a-METİLTESTOSTERON'UN ETKİSİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA KAYİM, Murat Han Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd.Doc.Dr.Haşmet ÇAĞIRGAN Temmuz 1997, 51 sayfa Bu araştırmada Kılıçkuyruk (Xiphophorus helleri H 1848) balıklarında 17a- MT hormonunun büyüme üzerine etkileri araştırıldı. Ortalama ağırlıkları 0,06 ± 0,003 gr. olan kılıçkuyruk balıklarına 90 gün süreyle 5, 10, 15, 20, 30 ve 40 mg/kg 17cc-MT yeme karıştırılarak adlibitum olarak verildi. Denemede balıkların boy ve ağırlıklarında meydana gelen gelişmeler ayda bir kez ölçülmüştür. Deneme sonucu, 15 ve 30 ppm 17a-MT hormonunun Kılıçkuyruk (X. helleri) balığının vücut boy ve ağırlığını arttırdığını göstermiştir.
Özet (Çeviri)
THE RESEARCH OF THE EFFECT OF 17a- METHYLTESTOSTERONE ON THE GROWTH OF SWORDTAIL FISH (Xiphophorus helleri.) KA YİM, Murat Han Fisheries engineering Supervisor: Assistant Prof. Dr. Haşmet ÇAGTRGAN Jully 1997, 51 pages. In this study, the effect of 17a-methyltestosterone (17a-MT) on the growth of swordtail fish (Xiphophorus helleri H 1848), was investigated. Swordtail fish (mean weight offish was 0.06 ± 0.003 g.) was fed adlibitum with 5, 10, 15, 20, 30 and 40 mg/kg 17a-MT containing feed for 90 days establishing control groups. During this period, the increases of the length and weight were measured every a month. The results showed that, 15 and 30 ppm 17a-MT containing feed cause to increase body length and weight of swordtail fish.