Yerel kalkınmada kadın girişimcilerin rolü: Niğde örneği
The role of women entrepreneurs in local development: The Nigde example
  1. Tez No: 657184
  2. Yazar: DİDEM BALKAYA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FİLİZ KUTLUAY TUTAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Girişimcilik, Kadın Girişimciliği, İstihdam, Yerel Kalkınma, Kalkınma, Entrepreneurship, Women's entrepreneurship, employment, Local development, Development
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İktisat Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
Dünya nüfusunun yarısından fazlasını oluşturan kadınların istihdamı erkeklere oranla daha düşük seviyelerdedir. Kadınların istihdam olanaklarının arttırılması, ekonomik kalkınmayı hızlandıracak en büyük etkilerden biridir. Ülkemiz son yıllarda kadınları işgücüne daha çok dahil etmek adına birçok faaliyet gerçekleştirmektedir. Bu faaliyetlerden biri de KOSGEB'in kadınlara girişimcilik alanında verdiği desteklerdir. Bu çalışmada Niğde ilinde KOSGEB destekli kadın girişimciler ile çalışma koşulları, girişimleri süresince yaşadıkları olumsuzluklar, verilen desteklerin yeterlilik oranı araştırılmıştır. Girişimcilerle yüz yüze görüşmeler yapılmış ve anket formu uygulanmıştır. Sonuç olarak verilen eğitim ve desteklerin yetersiz olduğu, iş kurarken sermaye temininde çok zorlandıkları ve kadın girişimcilerin hem işte hem de evde çalışmak zorunda kalmalarından dolayı zorlandıkları saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
Employment of women, who constitutes more than half of the world's populations are lower levels than men. Increasing employment opportunities for women are one of the effects that will accelerate economic development. Recently, our country has been carrying out many activities to include women in the workforce more. One of these activities is the support provided by KOSGEB to women in the field of entrepreneurship. In this study, working conditions with women entrepreneurs who are supported by KOSGEB, their problems during their attempts and the adequacy ratio of the supports provided has been investigated in Niğde. Face-to-face interviews were held with entrepreneurs and questionnaires were applied. As a result, it has been determined that the training and provided support are insufficient, they have difficulties in obtaining capital while establishing a business and women entrepreneurs have difficulties because they have to work both at work and at home.