Nûr Sûresinin kıraatler açısından incelenmesi
Examination of Surah Nûr in terms of recitations
- Tez No: 658325
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NESRİŞAH SAYLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Kur'ân, Nûr sûresi, Kıraat, Sahih, Şâz, The Qur'an, Nûr Surah, Recitation, Reality, Shâdhdh
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Kur'ân-ı Kerîm Okuma ve Kırâat Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 62
Özet
Bu çalışma Nûr sûresinin kıraatler bakımından incelenmesini konu edinmektedir. Giriş kısmında kıraat çeşitleri, kıraat imamları ve Nûr sûresi hakkında bilgi verilmiştir. Ana konusu itibariyle Nûr sûresi hem sahih, hem de şâz kıraatler bağlamında incelenmiş ve ilk olarak sahih kıraatler esas alınarak âyetlerin anlamını etkileyen ve etkilemeyen kıraat farklılıkları tespit edilmiştir. Daha sonrasında şâz kıraat vecihleri usûl ve ferşî farklılıklar olarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This study focuses on the examination of Surah An-Nûr in terms of recitations. In the introduction, information was given about the types of recitation, imams of recitation and the surah of An-Nûr. In terms of it's main subject, Surah An-Nûr was examined in the context of both reality and precise recitations and firstly, based on precise recitations, differences in recitation that affect the meaning of verses were determined. Afterwards, the recitation laws were examined as procedural and Shâdhdh differences.