Erol Güngör ve Nurettin Topçu'nun milliyetçilik anlayışları
Erol Gungor and Nurettin Topçu's approaches to nationalism
  1. Tez No: 658826
  2. Yazar: AHMET YAKUP EGE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HAKKI BÜYÜKBAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Milliyetçilik, Türk Kültürü, Muhafazakârlık, Erol Güngör, Nurettin Topçu, Nationalism, Turkish Culture, Conservatism, Erol Güngör, Nurettin Topçu
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
Erol Güngör ve Nurettin Topçu Türkiye'de, muhafazakâr milliyetçiliğin iki önemli ismi olan ve Türk millî kültürü konusunda özgün fikirler üreten bilim adamlarıdır. Onların milliyetçilik anlayışlarının özünde Türk millî kültürü bulunmaktadır. Türk kültürüne yönelik birçok çalışmaları vardır. Onlar Türk millî kültürünü sağlam bir şekilde yeniden inşa etmeyi amaçlamaktadırlar. Bu çalışmanın temel amacı, milliyetçilik meselesi üzerine kafa yoran ve orijinal fikirler üreten bu iki münevverin milliyetçilik anlayışlarını ortaya koyup mukayese ederek daha iyi anlaşılmasını sağlamaktır. Bu münevverlerin milliyetçilik meselesi üzerine görüşlerinin iyi bir şekilde kavranması, Türkiye'de birçok alanda yaşanan problemin anlaşılabilmesine imkân sağlayacaktır. Türkiye'de Erol Güngör ve Nurettin Topçu milliyetçiliği muhafazakâr bir temele oturtmak istemişlerdir.
Özet (Çeviri)
Erol Güngör and Nurettin Topçu in Turkey, the two most prominent figures of the conservative nationalism and scientists are producing unique ideas about the Turkish national culture. Turkish national culture is at the core of their approach to nationalism. They have many studies on Turkish culture. They aim to solidly rebuild Turkish national culture. The main purpose of this study is to reveal and compare the approach to nationalism these two intellectuals, who reflect on the issue of nationalism and produce original ideas, and make them better understood. Thoroughly understanding these intellectuals ideas of nationalism, it will provide an understanding of the problems that arose in many areas in Turkey. Erol Güngör and Nurettin Topçu, nationalism in Turkey, they want to put a conservative basis.