Akuakültür için önemli olan bazı alg kültürlerinin araştırılması
An Investigation on some cultures of algae being significant for aquaculture
  1. Tez No: 65927
  2. Yazar: HÜLYA ERBAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BÜLENT ŞEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Telraselmis suecica, Nannochloropsis oculata, îsochrysis galbana, Chlorella sp. alg kültürü, Tetraselmis suecica, Nannochloropsis oculata, Isochrysis galbana, Chlorella sp, algal culture
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Temel Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
Ill ÖZET Yüksek Lisans Tezi AKUAKÜLTÜR İÇİN ÖNEMLİ OLAN BAZI ALG KÜLTÜRLERİNİN ARAŞTIRILMASI Hülya (GÜZEL) ERBAŞ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Temel Bilimler Anabilim Dalı 1997, sayfa: 59 Bu tezde deniz balıkları yetiştiriciliğinde besin organizması olarak yaygın bir şekilde kullanılan Telraselmis suecica, Nannochloropsis oculata, Isochrysis galbana ve Chlorella sp. alg türlerinin değişik ortam şartlarına sahip kültürlerde faktöre bağlı olarak gelişmeleri incelenmiştir. Tuzluluk ve karbondioksit dışında kalan ortam şartları sabit tutularak, alglerin ferdi ve karma kültürleri yapılmış ve alglerin değişik tuzluluk konsantrasyonlarında, karbondioksitli ve karbondioksitsiz ortamlardaki gelişmeleri ayrı ayrı takip edilmiştir.Farklı alg türlerinin aynı ortam şartlarına sahip kültürlerdeki gelişmeleri, populasyon yoğunlukları ve kütürlerde ulaştıkları maksimum birey sayıları farklılık göstermiştir. Ayrıca aynı bir alg türünün ferdi ve karma kültürlerdeki gelişmelerinde de birbirinden değişik özellikler belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
IV SUMMARY Master Thesis AN INVESTIGATION ON SOME CULTURES OF ALGAE BEING SIGNIFICANT FOR AQUACULTURE Hülya (GÜZEL) ERBAŞ Fırat Universty Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Aquatic Sciences 1997, Page: 59 In this study, growths of algae, Tetraselmis suecica, Nannochloropsis oculata, Isochrysis galbana and Chlorella sp. in unialgal and mixed cultures subjected to various environmental factors were investigated. For this purpose, unialgal and mixed cultures of these algae were prepared separately. Growth of each alga in such cultures were determined at various concentrations of salt and under various time of carbondioxide supply at a constant temperature. Growth of each alga in unialgal cultures varied with respect to number of individuals of and size of their maxima. In addition, growths of each alga displayed different features in unialgal and mixed cultures which were subjected to the same environmental factors.