Yeşilırmak bentik alg florasının incelenmesi
The Research of Yeşilırmak benthic alg flora
- Tez No: 65997
- Danışmanlar: PROF. DR. ZEKERİYA ALTUNER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: River, Benthic Algae, Flora
- Yıl: 1997
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 63
Özet
I ÖZET YEŞİLIRMAK BENTİK ALG İNCELENMESİ KALİTATİF OLARAK İNCELENMESİ Mehmet Okan GÜR Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Billimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi Danışman : Prof.Dr.Zekeriya ALTUNER Jüri : Prof.Dr. Zekeriya ALTUNER Jüri : Yrd.Doç.Dr. Kemal YILDIZ Jüri : Yrd.Doç.Dr. Necmettin YILMAZ Bu araştırmada Mayıs 1995-Mayıs 1996 tarihleri arasında ayda bir olarak alınan örneklerle Yeşilırmak nehrinin bentik alg florası incelenmiştir. Bacillariophyta bölümü algleri örneklerin analizi ile tayin edilmiştir. Florada Pinnularia, Cymbella, Navicula, Cyclotella, Gomphonema, Achnanthes, Nitzschia, Diatoma, Cocconeis ve Synedra gibi genuslar dominant olarak bulunmuştur. Bacillariophyta dışındaki alg gruplarından Chlorophyta ve Cyanophyta bölümlerine ait alglerin teşhisi yapılmıştır.Chlorophyta bölümüne ait tür çeşitliliğinin fazla organizma sayısının az, cyanophyta bölümünde ise tür çeşitliliğinin az olmasına rağmen organizma yoğunluğunun çok olduğu gözlenmiştir. Anahtar Kelimeler : Irmak, Bentik Alg, Flora
Özet (Çeviri)
II ABSTRACT YEŞİLIRMAK BENTÎK ALG İNCELENMESİ KALİTATİF OLARAK İNCELENMESİ Mehmet Okan GÜR Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Billimleri Enstitüsü Biyoloji Anabiiim Dalı Yüksek Lisans Tezi Danışman : Prof.Dr.Zekeriya ALTUNER Jüri : Prof.Dr.Zekeriya ALTUNER Jüri : Yrd.Doç.Dr. Kemal YILDIZ Jüri : Yrd.Doç.Dr. Necemettin YILMAz In this research, algae flora of the Yeşilırmak River has been investigated by obtaining samples once a month between May 1995, May 1996. Bacillariophyta have been determined by analysing the samples obtained from bentic habitats species of Achnantes, Cocconeis, Cyclotella, Cymbella, Gomphonema Diatoma, Navicula, Nitzschia, Pinnularia and Synedra have been found to be dominant in the flora. Algae floras which are part of Chlorophyta and Cyanophyta have been identified except Bacillariophyta. It has been observed that although the assortment of species belong to Cyanophyta is few, density of organizm is much. On the other hand the assortment of species belong to Chlorophyta is much but the density of organizm is few.