Erol Güngör'ün milliyetçilik anlayışı
Erol Güngör's understanding of nationalism
- Tez No: 660822
- Danışmanlar: PROF. DR. HAKKI BÜYÜKBAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Milliyetçilik, Türk Kültürü, Erol Güngör, Nationalism, Turkish Culture, Erol Güngör
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
Erol Güngör Türkiye de milliyetçilik ve Türk kültürü alanında önemli çalışmalar yapmış Türk milli kültürü alanında çığır açmış önemli bir bilim adamı ve sosyologdur. Milliyetçiliği kendine has üslubu ile yorumlamış kültürel milliyetçilik kavramını temellendirmiştir. Modern dünyada öncü olmasını istediği milletinin köklerine bağlı kalarak kendi ruh kökünden gelecek inşa edebileceğini anlatmaya çalışmıştır. Milliyetçiliğin ayrıştırıcı değil birleştirici olduğunu milleti millet yapan unsurlar olan dil, din, vatan ve ortak tarih kavramlarını anlaşılır biçimde açıklamıştır. Erol Güngör ün milliyetçilik anlayışı bu konuda çalışmalar yapan günümüz aydınlarına rehber olacaktır.
Özet (Çeviri)
Erol Güngör, was a scientist and sociologist who did significant work in the field of nationalism and Turkish culture in Turkey and pioneered in the field of Turkish national culture. He interpreted nationalism in his own unique style and grounded the concept of cultural nationalism. He tried to explain that his nation, whom he wanted to be a pioneer in the modern world, could build a future from its own spirit root by adhering to its roots. He expressed that nationalism is not a discriminator but a unifier, and explained understandably the concepts of language, religion, homeland and common history, which are the elements that make a nation the nation. Erol Güngör's understanding of nationalism will guide today's intellectuals who work on this subject.