Erol Güngör'de milliyetçilik
Nationalism according to Erol Güngör
  1. Tez No: 209338
  2. Yazar: CİHAN KARA
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AYHAN DOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Erol Güngör'ün Bakıs Açısı, Milliyetçilik, Millet, Vatan, Modernlesme, Milli Kültür, Tarihi Degerler, Erol Güngör?s Perspective, Nationalism, Nation, Country, Modernization, National Culture, Historical Values
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 174
Özet
Yasadıgımız yüzyılda daha da önem kazanan milliyetçilik, din, barısseverlik gibi manevi duyguları kültürel ve tarihsel bir bütünlük içinde ele alan Erol Güngör, ortaya koydugu çalısmalarıyla bugünün Türkiye'sinde toplumsal problemlerimizin çözümü için ciddi bir yol gösterici olmustur. Ayrıca, yalnız Cumhuriyet Türkiye'sinin degil, yıkılan Osmanlı mparatorlugu ve Batı uygarlıgının da kültürel ve tarihsel degerleri üzerinde önemli görüsler ileri sürmüs ve yorumlama da bulunmustur. Çalısmamızın birinci bölümünde Erol Güngör'ün hayatına deginilmistir. Burada ?Erol Güngör'ün ailesi, çocuklugu, gençligi, kisiligi, ilmi anlayısı ve idareciligi ele alınmıstır. kinci bölümde, aydınlar, üçüncü bölümde modernlesme, dördüncü ve son bölümde ise konunun ana baslıgını teskil eden ?Erol Güngör'de Milliyetçilik? islenmistir. Erol Güngör'ün milliyetçilik, vatan, millet sahasına nasıl baktıgı ve milli kültür anlayısı belirtilmistir. Ulasılan belli baslı genellendirmelere ve degerlendirmelere ise sonuç bölümünde yer verilmistir.
Özet (Çeviri)
Erol Güngör, who considers moral values such as Nationalism, Religion, Reconciliation in a culturel and historical harmony that gains more importance in the century we live in, has been a serious forerunner to the solution of problems of today?s Turkey. Besides, he has put forward some important ideas about the culturel and historical values of Western Civilization and has interpreted the items that belongs not only to Republic of Turkey, but also to disintegrated Otoman Empire. In the first part of our study, Erol Güngör?s life has been mentioned. Here, ?Erol Güngör?s family, childhood, youth, personality, scientific perspective and his management have been considered. In the second part, intellectuals and in the third part modernization, in the fourth and the last part, ?Nationalism according to Erol Güngör? that forms the title of the subject has been discussed formally. His point of wiev on the field of Nationalism, country, nation and ?national culture understanding? have been stated. Some notable generalization and evolutions have been included in the conclusion part.