الشبهات التي أثيرت حول كتاب المصاحف لابن أبي داود السجستاني (جمع المصحف أنموذجا)
Ebû Dâvûd es-Sicistânî'nin 'Kitabü'l-Mesâhif' adlı eserinin Cem'u'l-Mushaf bölüne yapılan tenkitlere cevaplar / Answers to the criticisms made to the 'Cemûu'l-Mushaf' section of Abu Dâvûd as-Sicistânî's 'Kitabu'l-Mesâhif'
- Tez No: 661204
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA ŞEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Kur'an, es-Sicistânî, mesâhif, şübhe, müsteşrik, Qur'an, as-Sicistânî, mesâhif, Shubhe, müsteşrik
- Yıl: 2021
- Dil: Arapça
- Üniversite: Aksaray Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 125
Özet
Oryantalizm -özellikle de oryantalistlerin Allah'ın kitabı'na şiddetli saldırılarından sonragünümüzdeki en önemli bilimlerden biridir. Açıktır ki bu kişilerin hiç bir tepkiyle karşılaşmadan ortaya attıkları Kur'an hakkındaki bir takım problemler/şüpheler islam karşıtı bütün gurupları birleştirecektir. Aynı zamanda bazı Müslümanları Kur'ânın mevsukiyeti hakkında bir takım şüphelere düşürecektir. Bu yüzden bu çalışma sözkonusu şüphelere objektif ve bilimsel olarak cevap vermeyi amaçlamaktadır. Bu araştırma da göstermektedir ki ne başlangıcında ne de sonrasında Kur'ân'a asılsız bir şeyin dahil olması mümkün değildir. O, Allah tarafından indirilmiş kendisinde şek ve şüphe olmayan bir kitaptır.
Özet (Çeviri)
The science of orientalism is one of the important sciences in our contemporary reality, especially after the very fierce attack by some orientalists against the Book of God Almighty, and it is no secret to anyone that if they are able to create similarities and problems around the Book of God, the Blessed and Exalted be He, without a deterrent to these similarities and problems. The calamity will be great on the generations of Muslims, especially in these times when all of the orientalists, secularists and other labels allied themselves against this religion, so this study deals with this similarity and responds to it objectively and scientifically, and this study shows that this book does not come to him with falsehood, not from his hands Nor is it behind it, and it is revealed by God Almighty, without doubt, and there is no doubt.