Swelling properties of calcium alginate-cerium oxide nanocomposites
Kalsiyum aljinat seryum oksit nanokompozit malzemelerin şişme özellikler
  1. Tez No: 664836
  2. Yazar: WAEL WISAM FALIH AL HAJJAJ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HAKAN KAYGUSUZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Makine Mühendisliği, Chemistry, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: cerium oxide, alginate, nanocomposite, swelling
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 46
Özet
Biyopolimer-nanoparçacık kompozitleri, biyomedikal bilimler, makine mühendisliği ve kimya gibi farklı disiplinlerde kullanılabilecek malzemelerdendir. Bu tür malzemeler biyouyumluluk, yüksek yüzey alanı ve ilaç salımında kullanılabilme gibi kullanışlı özelliklere sahiptir. Özellikle biyolojik uygulamalar için malzemelerin şişme özellikleri çok önemli değişkenlerden biridir. Biyokimyasal maddelerin ve ilaçların kontrollü salım ve difüzyon parametreleri, nanokompozit matrisin temas halinde olduğu sıvının emilimi ile ilgilidir. Bu deneysel çalışmada seryum oksit-kalsiyum aljinat nanokompozitlerin üç farklı sıvı ortamda (saf su, izotonik sodyum klorür çözeltisi ve yapay mide sıvısı) şişme parametreleri araştırılmıştır. Burada seryum oksit nanopartikülleri, seryum-aljinat biyopolimer yoluyla sentezlenmiş ve daha sonra homojen bir dispersiyon elde etmek için sodyum aljinat çözeltisinde dağıtılmıştır. Nanoparçacıkların seryum aljinat yöntemiyle elde edilmiş olmasından dolayı, eldeki bilgilere göre bu tür bir malzeme literatürde ilk kez bildirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Biopolymer-nanoparticle composites are one of the emerging materials in the interdisciplinary applications for biomedical science, mechanical engineering and chemistry. This kind of materials exhibit very useful properties such as biocompatibility, high surface area, and drug entrapment. Especially for biological applications, swelling properties of the materials are one of the very important parameters. Sustained release and diffusion parameters of the biochemical agents and drugs are related to the absorption of the liquid which the nanocomposite matrix is in contact with. In this experimental study, the swelling parameters of cerium oxide-calcium alginate nanocomposites in three different liquid medium, namely pure water, isotonic sodium chloride solution, and simulated gastric fluid is investigated. Here, nanoparticles of cerium oxide are synthesized by cerium-alginate biopolymer route and then dispersed in sodium alginate solution in order to achieve a homogeneous dispersion. Due to the origin of the nanoparticles, to the best of our knowledge, this kind of study is also reported for the first time in the literature.