The connection between product awareness, customer retention and loyalty: A study of Wema Bank, Nigeria
Ürün farkındalığı, müşteri tutma ve bağlılık arasındaki bağlantı: Wema Bankası çalışması, Nijerya
  1. Tez No: 666957
  2. Yazar: BOWOFOLA ADEMOLA AWOSEMO
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İLKAY KARADUMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Saklama, Ürün Bilinci, Sadakat, Müşteri ve Algılanan Değer, Retention, Product Awareness, Loyalty, Customer, and Perceived Value
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Çalışmada Nijerya'da ürün farkındalığı, müşteriyi elde tutma ve sadakat arasındaki bağlantıyı inceledi. Bir anket aracılığıyla hedef katılımcılardan bilgi toplamak için birincil kaynaklar kullanılmıştır. Kestirim teknikleri olarak çok aşamalı örnekleme, tanımlayıcı analiz, güvenilirlik testi, faktör analizi, korelasyon testi ve regresyon analizi kullanılmıştır. Çalışma, müşteriyi elde tutma ile müşteri memnuniyeti arasındaki bağlantının pozitif ve anlamlı, müşteriyi elde tutma ve ürün farkındalığı pozitif olduğunu ancak anlamlı olmadığını, müşteriyi elde tutma ve müşteri sadakati düşük önem taşıyan pozitifti, müşteriyi elde tutma ve olumlu ağızdan konuşma olumlu ve anlamlıydı. Ayrıca, olumlu ağızdan ağza ve müşteriyi elde tutma arasında pozitif ve anlamlı bir ilişki vardır, ürün farkındalığı, müşteriyi elde tutma ile negatif ve önemsiz bir bağlantı olduğunu gösterdi, müşteri memnuniyeti, müşteriyi elde tutma üzerinde çok anlamlı bir etki göstermiştir Bir banka hizmeti ne kadar verimli olursa, müşterinin sadakati ve elde tutulması ve bir banka hesabı açma niyeti banka kişiliğine dayanmaktadır ve algılanan değer ve ürün farkındalığı müşteri sadakatini gerçekten artırmamaktadır. Ayrıca bulgulardan, müşteri elde tutma ve müşteri memnuniyeti arasındaki bağlantının pozitif ve anlamlı, müşteri elde tutma ve ürün farkındalığı pozitif olduğu ancak anlamlı olmadığı sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
The study examined the cennection the connection between product awareness, customer retention and loyalty in Nigeria. Primary sources were used to gather information from the target participants through a questionnaire. Multistage sampling was used and descriptive analysis, reliability test, factor analysis, correlation test and regression analysis were used as the estimation techniques. The study found that connection between customer retention and customer satisfaction was positive and significant, customer retention and product awareness positive but no significant, customer retention and customer loyalty was positive with low significance, customer retention and positive word of mouth was positive and significant. Also, a positive and significant relationship exists between the positive word of mouth and customer retention, product awareness showed a negative and insignificance connection exists with customer retention, customer satisfaction showed a positive impact on customer retention with much significance. It was concluded that the more efficient a bank service is, the more its loyalty and retention of the customer and intention to open a bank account is based on the bank personality and perceived value and product awareness do not really increase customer loyalty. It was further concluded from the findings that the connection between customer retention and customer satisfaction was positive and significant, customer retention and product awareness positive but no significant.