Gurbet ve yabancılık olgusu, Fadwa Toukan'dan teknik bir çalışma
The case of alienation and isolation, a technical study by Fadwa Toukan
- Tez No: 668939
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MONEER G. A. MOHAMED
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Eastern Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Gurbet, Yabancılık, Fadwa Toukan, Şiir Eserleri, Şiirsel İmge, Expatriation, Foreignness, Fadwa Toukan, Poetry Works, Poetic Image
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kastamonu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 235
Özet
Fadwa Toukan'daki yabancılaşma ve yabancılaşma olgusunu ele alan çalışma, araştırma ve inceleme yoluyla ulaştığımız, fenomeni bir dil ve gelenek olarak açıklamak ve tanımlamak için önsözde ele aldığımız bir dizi sonuç ve bunun kullanımlarını ortaya koydu. terim, yani yabancılaşma ve yabancılaşma terimi ve tarihsel çağlar boyunca bu çağa kadarki gelişimi ve antik ve modernistlerin bunlarla nasıl başa çıktıkları, her biri yaşına, çevresine ve zamanının gereklerine göre ölümüne ve şiirle ve benzer şekilde düzyazıyla dolu bir yolculuğa dahil olduğu şey. Bundan sonra ilk bölüm, özellikle diasporanın şairleri ve öncü şairler arasında ortaya çıktığı modern çağda olguyu gözden geçirmek için geldi ve her iki mezhebin örneklerini her şairden örneklerle ve bu olguyu nasıl kullandığını sunduk. şiirlerinde ve koleksiyonlarında, yabancılaşma ve yabancılaşmanın ardından aynı şairde görebilmemiz için İkinci bölümde, şair Fadwa Toukan'ın şiirindeki sanatsal özellikleri ve şiirlerinde bu fenomeni nasıl bu kadar derin bir şekilde vurgulayabildiğini, şiirsel kompozisyonu ve sanatsal özelliklerini tartışırken ele aldık. şairin şiir dili olarak, şiirsel sözlüğe ve içinde en önemlisi söylem olan çeşitli yönleri ele aldığımız şiirsel söyleme kadar: Şairler arasındaki yabancılaşma ve acı ve ıstırabın yankısı. Üçüncü bölümde şairin kendisinde yabancılaşma ve yabancılaşma olgusunu vurgulamak için tekrarı nasıl kullandığını, tekrarın etkisinin ve şairin şiirlerine yansımasının ne olduğunu ve şairin bu olguyu sanatsal olarak nasıl yönettiğini de tartıştık. tekrarı bir dil ve gelenek olarak tanımladı ve özellikle konuyu ele alan ve eski ve benzerlerinin örneklerini sunan en önemli miras ve modern çalışmaları gözden geçirdik.Modernistlerden, her şairin her iki döneme ait şiirlerine atıfta bulunarak ve bunları teknik olarak analiz ederek sonra şairin şiirlerinde yabancılaşma ve yabancılaşma olgusunu, şairin şiirsel söylemi ve sözlüğü aracılığıyla nasıl ortaya çıktığını ve ayrıca yaşadığı yabancılaşmasını ve trajedisini kanıtlamak için sözlü veya ahlaki olarak tekrarlayarak kanıtlamaya gittik ve bu yabancılaştırıcı duyguları tercüme ettik. şiirler aracılığıyla çok yaratıcı ve anlam olarak derindi ve bu, şairin analizinde yabancıların şiirlerini ele aldığımızda üçüncü bölümün ikinci konusunda ispatlamak için çok uğraştığımız şeydi, küçük bir kısma ulaşabileceğimizi umuyoruz. şairin bileşenleri. Araştırmanın sonunda, en önemlisi, basitlik ve karmaşıklık arasında değişen sanatsal öğeler açısından öncülerin şiirlerinde ayırt edici bir iz bırakması olan bir dizi sonuç çıkardık.Bazen geleneksel kelime dağarcığını ve bazen onu yaratıcılık, kendiliğindenlik ve özgür şiir dünyasına bırakır.Tekrar eski bir fenomendir, ancak kadimlerin görüşü yüzeyseldi, ancak modernistler şiirlerinin büyük bir bölümünü alana kadar kapsamlı bir şekilde uğraştılar ve işte bu Şairle yaptığımız araştırmalarda ve yabancılaşma yanını vurgulamak için tekrarı nasıl kullandığını ve yabancı şiirlerinde, yabancılaşma kelimesinde, boyutta ve çekirdekte maksimum yabancılaşmaya ulaşmak için sözlü ve ahlaki olarak nasıl şiiri tekrarladığını görüyoruz. şairi tekrarlamak için kullandığımızda bulduğumuz gibi, sadece bir tesadüf veya tesadüfi değildi, bunun tam tersi, bu fenomenin şairin yaşadığı dersler ve dersler aracılığıyla oluştuğunu bulduğumuzda tam tersi. Arap mirasımızın sürekli okunması ve aklına gelen büyük bir kraliçe oluşturmak için hadisler Şairin duygularıyla kristalleşen harika fikirler ve birçok imge, duygularının derinliğini, özgünlüğünü ve insanlığını yansıtan şiirlere yoğunlaştı. Sonuçta bu sanatsal çalışma ile şairin sırlarının küçük bir kısmına ulaşmış olmayı umuyorum.Bu bakımdan şairin tüm yabancılaşma ve yabancılaşma duygularını keşfetmeyi, özüne ve sırlarına ulaşmayı iddia etmiyorum. Toukan'ın şiirlerinde yer alan sanatsal metinlerin birçoğunun kapısını açmış olabilirim, bu alandaki derin ve kapsamlı çalışmalara ve özellikle de şiire, çünkü gerçekten tükenmez bir duygu ve duygu kaynağıdır.
Özet (Çeviri)
The study that dealt with the phenomenon of alienation and alienation at Fadwa Toukan concluded a number of results that we reached through research and scrutiny, where we dealt in the preface to explain and define the phenomenon as a language and convention, and the uses of this term, i.e. the term alienation and alienation and its development through historical ages down to this age and how the ancient and modernists dealt with it Each according to his age, environment and the requirements of his time. We also dealt with the poet's life from birth to death, and what it involved in a journey full of poetry and prose alike. After that, the first chapter came to review the phenomenon, specifically in the modern era, where it emerged among the poets of the diaspora and the pioneer poets, and we presented examples from both sects with examples of each poet and how he employed this phenomenon in his poems and collections, so that we can see after the alienation and alienation in the same poet. In the second chapter, we dealt with the artistic characteristics in the poetry of the poetess Fadwa Toukan and how she was able to highlight this phenomenon in her poems in such a deep way, as we discussed the poetic composition and its artistic characteristics, as well as the poetic language of the poet, down to the poetic lexicon and the poetic discourse in which we dealt with several aspects, the most prominent of which was the discourse. The alienation and the echo of pain and suffering among the poetess. We also discussed in the third chapter how the poetess employed repetition in highlighting the phenomenon of alienation and alienation in her, what is the effect of repetition and its reflection on the poet's poems, and how the poet has managed this phenomenon artistically. Therefore, we defined repetition as a language and idiom. From the modernists, citing the poetry of each poet for both eras and analyzing them technically, then we went to prove the phenomenon of alienation and alienation in the poems of the poet and how it emerged through her poetic discourse and lexicon and also through repetition verbally or morally to prove her alienation and tragedy that she was living and translated these alienating feelings through the poems she Very creative and profound in meaning, and this is what we tried hard to prove in the second topic of the third chapter when we dealt with the poems of strangers in the poet's analysis, hoping that we could reach a small part of the poet's components. At the end of the research, we concluded a set of results, the most important of which was that it left a distinguishing mark in the poetry of the pioneers in terms of artistic elements that ranged between simplicity and complexity. Sometimes it uses traditional vocabulary and sometimes leaves it to the world of creativity, spontaneity and free poetry. Repetition is an ancient phenomenon, but The view of the ancients was superficial, but the modernists dealt with it extensively until it took a large portion of their poetry, and this is what we see through our research with the poetess and how she employed repetition in highlighting her alienation side and how she repeated poetry in her alien poems, the word alienation, the dimension and the nucleus verbally and morally to reach the maximum degree of alienation. Social, emotional and psychological, as well as we find the poet when using it to repeat it was not just a coincidence or randomly, but quite the opposite of this where we find this phenomenon has been formed through the lessons and lessons that the poetess lived and her continuous reading of our Arab heritage, as well as the hadith to form a great queen that took in her mind Great ideas and many images that crystallized by the poet's feelings condensed into poems that reflected the depth of her feelings, her authenticity and her humanity. In the end, I hope that I have reached a small part of the poet's secrets through this artistic study. In this respect, I do not claim to discover all the feelings of alienation and alienation of this poet, nor to reach the essence and secrets of the artistic texts in Toukan's poems, but I may have opened the door to many The deep and wide studies in this field and the poetess in particular, because it is truly an inexhaustible source of emotions and feelings.