Web interface for oil field report system (OFRS) using PHP and MySQL
  1. Tez No: 672266
  2. Yazar: HAMZA M HAMER
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUHAMMAD ILYAS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: PHP, MySQL, E-yönetim, Bilgi sistemi, PHP, MySQL, E-management, Information Systems
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Elektronik yönetim, bilgi çağında, bilgi kaynaklarını kullanarak, zaman, maliyet ve çabayı azaltarak kişi ve kurumlara en iyi hizmetlerin elde edilmesi için idari stratejidir. Bu araştırmada bir petrol şirketinde bir rapor sistemi için bir evrak sistemini elektronik yönetime dönüştürdük. Önerilen sistem PHP ve MySQL kullanan web uygulamasını kullanır ve önerilen sistem bu çalışmanın amacına ulaşmıştır. Rapor yönetimi için elektronik bir sistem uygulayan bu sistem, şirket için rapor kaynak bilgilerini depolamak için veri tabanı içerir, veri üzerinde değişiklik ve sorgu gibi farklı işlemleri yürütmek için birçok anahtar içeren GUI aracılığıyla verilere kolayca erişim sağlar. Bu sistem, sadece yetkili kullanıcıların koruma pencereleri üzerinden sisteme erişmesine izin verir. Ayrıca önerilen sistem, kağıt bilginin elektronik bilgiye dönüştürülmesine ve veri tabanına kaydedilmesine yol açar. Daha önce hasara eğilimli kağıt belgeler olarak kullanılan bilgilerin elektronik olarak korunması.
Özet (Çeviri)
Electronic management is administrative strategy in age of the information for achieving best services to the people and institutions by using information resources and reducing time, cost and effort. In this research we converted a paperwork system into electronic management for a report system in an oil company. The proposed system uses the web application using PHP and MySQL the system proposed achieved the purpose of this study. by applying an electronic system for reports management, this system contains database for storing the report resources information for the company, it provides access easily to data through GUI which contains many of keys to conduct different processes on data, such as modification and query. This system allows just for authorized users to access the system through protection windows Also, the proposed system leads to convert the paper information to electronic information and saved it in the database. Protecting the information electronically, which were in previous as a paper documents prone to damage.