UNIFAC modeli kullanılarak uçucu oranik bileşiklerin aktiflik katsayıları, henry sabitleri, dağılma oranları ve ayırma faktörlerinin hesaplanması
  1. Tez No: 67247
  2. Yazar: TURGUT TERZİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SERMİN ÖRNEKTEKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: UNIFAC, UNIFAC-FV Model, Activity Coefficients, Infinite Dilution Activity Coefficients
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mustafa Kemal Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
ÖZ Bu çalışmada, Orijinal UNIFAC, Modifiye UNIFAC ve UNIFAC-FV modelleri kullanılarak 20 ana grup altoda, 112 organik kirleticinin su içerisindeki aktivite katsayıları ve buna bağlı olarak 19 ana grup altında 82 organik kirleticinin Henry sabitleri, 298, 1 5 K ve 308, 1 5 K de hesaplanmıştır. Bu organik kirleticilerin Henry sabiti değerlerinden, hava/su dağılma oranlan (Khs) hesaplanarak, sulu ortamdan uzaklaştırılıp uzaklaştırılamayacakları hesaplanmış buna göre sulu ortamdan uzaklaştırılabilmeleri için gerekli yöntem önerilmiştir. Anahtar Kelimeler : UNIFAC, UNIFAC-FV Model, Aktivite Katsayısı, Sonsuz Seyreltik Halde Aktivite Katsayısı
Özet (Çeviri)
vm ABSTRACT In this study, using Orginal UNIFAC, Modified UNIFAC and UNIFAC-FV models, activity coefficients for 112 organic pollutants of 20 main organic groups in water and Henry's Law constants for 82 organic pollutants of 19 main organic groups at 298,15 K and 308,15 K are calculated. Using Henry's Law constants values of organic pollutants, the ratio of air to water (Khs) for organic pollutants is determined and whether these pollutants could be remove or not from water are also calculated, therefore according to this result, the method of organic pollutants removal for water is suggested.