Çinko dozları ve uygulama şekillerinin yunus-90 fasulye çeşidinde tane verimi, verim unsurları ve kalite üzerine etkisi
The Effect on quality, yield and yield components of zinc doses and application in 'Yunus-90' bean variety
  1. Tez No: 67411
  2. Yazar: ALİME ERSOY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA ÖNDER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Kuru fasulye, çinkom gübreleme, uygulama şekilleri, tane verimi, ham protein, morfolojik özellikler, Dry bean, zinc fertilizer, applications, seed yield, crude protein, morphological characteristics. 11
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 52
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ÇİNKO DOZLARI VE UYGULAMA ŞEKİLLERİNİN YUNUS-90 FASULYE ÇEŞİDİNDE TANE VERİMİ, VERİM UNSURLARI VE KALİTE ÜZERİNE ETKİSİ Alime ERSOY Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitiüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Mustafa ÖNDER 1997, 46 sayfa Jüri :Doç. Dr. Mustafa ÖNDER :Yrd. Doç. Dr. Ali TOPAL : Yrd. Doç. Dr. Abdullah KARASU Bu araştırmada“Yunus-90”fasulye çeşidine 5 farklı çinko dozu (Znı: 0 kg/da, Zn2: 0.8 kg/da, Zn3: 1.6 kg/da, Z114: 2.4 kg/da, Zn5: 3.2 kg/da) ve 3 farklı uygulama şeklinin (Uı : topraktan, U2 : yapraktan, U3 : 1/2 topraktan + 1/2 yapraktan) verim, verim unsurları ve kalite üzerine etkileri araştırılmıştır. Konya ekolojik şartlarında 1996 yılında yapılan bu araştırma tesadüf bloklarında bölünmüş parseller deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak kurulmuştur. Yapılan istatistiki analiz ve değerlendirmelere göre çinko dozları ve uygulama şekillerinin“Yunus-90”fasulye çeşidinde tane verimi ve ham protein oranına etkisi önemli olmamasına rağmen bazı verim unsurları üzerine etkisi önemli olmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MS Thesis THE EFFECT ON QUALITY, YIELD AND YTELD COMPONENTS OF ZINC DOSES AND APPLICATIONS IN“YUNUS-90”BEAN VARIETY Alime ERSOY Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Science Departmant of Agronomy Supervisor: AssocProf. Dr. Mustafa ÖNDER 1997, Page:46 Jury:Assoc. Prof. Dr. Mustafa ÖNDER tAssist. Prof. Dr. Ah TOPAL : Assist. Prof. Dr. AbduUah KARASU This research was conducted to determine the effect of 5 different zinc doses (Zni: 0 kg/da, Zn2: 0.8 kg/da, Zn3: 1.6 kg/da, Z114: 2.4 kg/da, Zn5: 3.2 kg/da) and 3 different applications (Ui : from soil, U2 : from leaf, U3 : 1/2 from soil + 1/2 from leaf) on the grain yield, some yield components and quality in“Yunus-90”bean variety. The research was arranged to“split plot experimental design”with 3 replications under Konya ecological conditions in 1996. Although according to the results of statistically analysis, zinc doses and applications were not statistically significiant on grain yield and crude protein rate, were significiant effect on yield components in“Yunus-90”variety.