Simulation of the operation of Bursa water distribution network
- Tez No: 6750
- Danışmanlar: PROF. DR. SÜHA SEVÜK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Su dağıtım şebekesi, Şebekeler, Hidrolik, Dinamik Simulasyon, Programlama, Water distribution network, Networks, Hydraulics, Dynamic simulation, Programming
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 152
Özet
ÖZET BURSA SU DA?ITIM ŞEBEKESİNİN İŞLETİLMESİNİN DİNAMİK SİMULASYONU AKÇAKOCA, # Hande Yüksek Lisans Tezi, İnş. Muh. Bolümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Süha SEVUK Eylül 1989, 133 sayfa Bu çalışmada. Bursa Su Dağıtım Şebekesinin gelecekte otamatik işletilmesi ve kontrolü için Kentucky Boru Şebekeleri Analiz Programı, KYPIPEF ile şebekenin dinamik simulasyonu yapılmıştır. Bu amaçla, once KYPIPEF programının hassasiyeti, programı diğer sayısal çözümlerle karşılaştırarak kanıtlanmıştır. Daha sonra Bursa Su Dağıtım Şebekesinin fiziksel, geometrik, topoğrafik, işletme özellikleri ile su tüketim paterninin alansal ve zaman içinde dağilımı bulunmuştur. Bu çalışmalardan sonra, Bursa Su Dağıtım şebekesinin işletme özelliklerini tayin etmek amacıyla, şebekenin dinamik simulasyonu yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SIMULATION OF THE OPERATION OF BURSA WATER DISTRIBUTION NETWORK AKÇAKOCA, Hande M.S. in Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Süha SEVÜK September 1989, 133 pages In this study simulation of Bursa Water Distribution Network is made by Kentucky Pipe Network Analysis Program KYPIPEF for the future planned automatic operation and control of the network. For this purpose first the accuracy of KYPIPEF is validated by comparisons with other numerical solutions. Then, the physical, geometrical, topographical, characteristics and the areal and time distribution of the water consumption pattern of the Bursa Water Distribution network are determined. Finally the dynamic simulations are carried out to establish the operational characteristics of the Bursa Water Distribution System.