Avrupa Birliğinin kuruluşundan günümüze kadarki mülteci ve göçmen politikası ve Türkiye'nin bu politikaya yapmış olduğu katkılar
Up since the establishment of the European Union and Turkey's contributions that refugee and mi̇grant policy is made to this policy
- Tez No: 675387
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖZGÜR ÜNAL ERİŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Mülteci, Göçmen, Sığınmacı, Türkiye, Refugee, İmmigrant, Asylee, Turkey
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 131
Özet
Bu çalışmada; göç, iltica ve sığınma kavramlarının ne anlama geldiği, AB'nin kuruluşundan günümüze kadarki göç ve mülteci politikası, bu politika alanlarında Türkiye ve AB arasındaki işbirliği, hem AB hem de Türkiye'nin bu alandaki kriterleri ve yasal düzenlemeleriyle birlikte göçmenlik ve mültecilik sorununun çözümü için şimdiye kadar AB ve Türkiye tarafından neler yapıldığı, yapmış oldukları planlar çerçevesinde göçmen ve mültecilerin yaşadıkları problemlerin ne kadarının üstesinden gelebildikleri tartışılmaktadır.
Özet (Çeviri)
These are told in this study; what refuge, immigration and asylum notions' means, EU's refugee and immigration policy since it's foundation to modern days, Turkey's contributions towards this policy, collaboration between them, within international relations, with both EU's and Turkey's criterions and legal regulations to solutions towards migration and immigration problems, what has been done by Turkey and EU, within the scope of their plans, how many refugee's and immigrant's problem is dealt by them.