The perceptions and emotions of international english teachers about using technology in online teaching english to primary and kindergarten students
Uluslararası ingilizce öğretmenlerinin ilkokul ve anaokulu öğrencilerine ingilizce öğretiminde teknolojinin kullanılmasına ilişkin algıları ve duyguları
  1. Tez No: 675902
  2. Yazar: SABA ALIZADEHHARSINI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YAVUZ SAMUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Uzaktan Eğitim, Uluslararası Öğretmenler, Algı, Distance Education, International Teachers, Perception
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Covid-19 Pandemisi, tüm dünyada okulların kapanmasına sebep olarak eğitim sisteminin doğasını değiştirdi. Türkiye'de, Covid-19'un-Mart 2020'de aniden ortaya çıkışı özel okullarda yüzyüze öğretimin çevrimiçine dönüşmesine sebep oldu. Bu da öğrencilerle bağlantı kurmak için tek yol haline gelmiş ve evde-kal süreci içerisinde eğitimin aksamamasını sağlamıştır. Öğretmenler çevrimiçi eğitim konusunda farklı duygu ve algılara sahipti şöyle ki, onların online platformda, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine nasıl ingilizce öğretileceği konusundaki bilgi yetersizliği, farklı algılamalara sebep olan problemlerden bir tanesiydi. Bu niteliyici araştırma çalışmasında, teknoloji kullanarak çevrimiçi ingilizce öğretimi konusunda algılarını değerlendirmek için, bir özel okuldan ondört öğretmen ile görüşüldü. Görüşme ve bulgular onların algılarını ortaya çıkardı ve literatür etkileri kendileriyle tartışıldı. Duygu ve algılardaki sonuçlar, öğretmenlerin algılarını rahatlatacak ve onların genç öğrencilere ingilizce öğretmedeki ihtiyaçlarını karşılayacak muhtemel hareket tarzlarını ortaya çıkardı. Bu çalışmanın sonucu, anaokulu ve ilkokul öğretmenlerinin hazırlık yapmaksızın çevrimiçi öğretimde başarılı olamayacaklarını ve İyi bir şekilde yönlendirildikleri takdirde, teknoloji yardımıyla ingilizce çevrimiçi öğretimi konusunda olumlu algılara sahip olabileceklerini göstermektedir.
Özet (Çeviri)
The COVID-19 pandemic changed the nature of education and causing schools to shut down all around the world. In Turkey, the sudden outbreak of COVID-19 in March of 2020 caused private schools to transition from face-to-face teaching to online teaching. This became the only way to connect with students and ensure their education did not lag during the stay-at-home orders. Teachers had varying emotions and perceptions towards online education. Namely, the lack of knowledge in how to teach English to kindergarten and primary students on online platforms was one of the problems that caused differing perceptions in teachers. In this qualitative research study, fourteen teachers from a private school in Turkey were interviewed to evaluate their perceptions about teaching English online with the use of technology. The interviews and resulting findings explored their perceptions and the effects were discussed in this research. The results in perceptions and emotions presented potential actions to ease the perception of teachers and meet their needs in teaching English to young learners the result of this study shows that without preparation, beginner teachers cannot perform very well in online teaching class and with proper guidance, they can have a positive perception in online teaching English with technology.