Et tipi ana damızlıklarda (G.P.S.) anaçların kuluçkadan çıkış mevsimi, genotip, anaç yaşı ve depolama süresinin kuluçka özelliklerine etkileri
- Tez No: 67691
- Danışmanlar: PROF. DR. ERDOĞAN TUNCEL
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Et Tipi Anaç, Kuluçka Özellikleri, Kuluçkadan Çıkış Mevsimi, Anaç Yaşı, Depolama Süresi
- Yıl: 1997
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Uludağ Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Zootekni Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
Öz ET TİPİ ANA DAMIZLIKLARDA (G.P.S.), ANAÇLARIN KULUÇKADAN ÇIKIŞ MEVSİMİ, GENOTİP, ANAÇ YAŞI ve DEPOLAMA SÜRESİNİN KULUÇKA ÖZELLİKLERİNE ETKİLERİ Bu araştırma, et tipi ana damızlıklarda anaçların kuluçkadan çıkış mevsimi, genotip, anaç yaşı ve depolama süresinin kuluçka özelliklerine etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Araştırma sonucunda döllülük oranına anaçların kuluçkadan çıkış mevsimi, genotip ve anaç yaşının etkisi önemli bulunmuştur (P < 0.01). Embriyonik ölümler, çıkış gücü ve kuluçka randımanına mevsim, anaç yaşı ve depolama süresinin etkisinin önemli (P < 0.01). Genotipin etkisinin ise sadece erken ve kabuk altı ölümler üzerine etkili olduğu belirlenmiştir (P < 0.01). Civciv çıkış ağırlığına mevsimin ve genotipin etkisi önemsiz, anaç yaşı ve depolama süresinin etkisi ise önemli bulunmuştur (P < 0.01).
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The Effects of Hatching Season, Genotype, Breeder Age and Storage Period on Hatching Characteristics of Broiler Grand Parent Stock (G.P.S.) Breeders This research was carried out to determine the effects of hatching season, genotype, breeder age and storage period on hatching characteristics of Broiler Grand Parent Breeders. The results showed that the effects of hatching season, genotype and breeder age on fertilty were found significant (P < 0.01).