The Mechanical behaviour fiber reinforced elastic materials
- Tez No: 6790
- Danışmanlar: PROF. DR. ERDOĞAN KARAHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Fiber takviyeli, gerilme, mekaniksel davranış. -iv, Fiber reinforced, stress, mechanical behaviour. -Ill
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 65
Özet
FIBER TAKVİYELİ ELASTİK MALZEMELERİN MEKANİKSEL DAVRANIŞI Erez, Yusuf Mühendislik Fakültesi Mühendislik Bilimleri Bölümü, Y. Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Erdoğan KARAHAN Prof.Dr. Ali Ünal ERDEM 56 sayfa, Haziran 1989 ÖZET Bu tezde, fiber takviyeli elastik malzemenin mekaniksel davranışı incelenmektedir. Fiberlerin malzeme içinde sürekli dağıldığı varsayılmış ve malzemenin tümü elastik olarak düşünülmüş tür. Sonlu d eformas yonlardaki gerilim uzama ilişkilerini bulmak için bazı sınırlamalar ortaya konmuş ve transformasyon kanunu ile denge denklemlerinden yararlanılmıştır. Küçük deformasyonlarda ise, bünye denklemlerinden ve cismin deformasyondan sonraki materyal simetrisi şartlarından yararlanılmıştır. Yukarıda sözü edilen iki durum için örnekler verilmiş ve böylece, fiber takviyeli elastik malzemenin mekaniksel davranışı incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
THE MECHANICAL BEHAVIOUR OF FIBRE REINFORCED ELASTIC MATERIALS Erez, Yusuf Faculty of Engineering Dept. of Engineering Science, M.S. Thesis Supervisor: Prof. Dr. Erdoğan KARAHAN Prof.Dr. Ali Ünal ERDEM 56 pages, June 1989 ABSTRACT In this thesis, mechanical behaviour of a fiber reinforced material has been studied. The fibers are assumed to be continuously distributed within the material and the material is considered to be elastic. Stress-strain relations for finite deformations are derived by introducing certain constraints and using transformation law for the stress components as well as equilibrium equations. In small deformations stress-strain relations are derived from constitutive assumptions and from the material symmetry restrictions under rigid body rotation of the deformed body. An example has been given for each of the two cases of finite deformations and the stress distribution within the elastic material has been determined.