Rethinking the impact of the East Jerusalem wall as a manifestation of aparthied
Doğu Kudüs duvarının etkisini Apartheid'in bir tehlikesi olarak yeniden düşünmek
  1. Tez No: 680690
  2. Yazar: ABDALAZİZ BARAKA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KUDRET BULBUL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: İsrail, Filistin, Doğu Kudüs Duvarı, Apartheid, Israel, Palestine, East Jerusalem Wall, Apartheid
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Bu çalışma, Doğu Kudüs Duvarı'nın Filistinlileri topraklarından tahliyelerinin yanı sıra daha da kötüleşen aile ayrılıkları, ülkenin halihazırda var olan sosyo-politik ve ekonomik sorunları üzerinde durarak Filistinlileri nasıl etkilediğini keşfetmeye çalışmaktadır. Çalışma, İsrail işgalinin bir sonucu olarak Filistin İşgal Altındaki Topraklarında yaşanan sürekli siyasi türbülans için sosyo-psikolojik başa çıkma mekanizmaları olarak yakın aile ilişkilerinin rolünü vurgulamaktadır. Duvarın fiziksel bir engel olarak varlığının ötesinde, çalışma, duvarın Filistin toplulukları için sosyal sermayeyi yok ettiğini kabul ediyor ve bu, özellikle Duvar'ın inşasından sonra yaşam kalitesini iyileştirmeye yönelik herhangi bir kolektif çaba açısından son derece önemlidir. Doğu Kudüs ve İsrail'i Batı Şeria'dan ayırdı. Duvar, bölgedeki sosyal ve ekonomik parçalanmayı temsil etmek için ortaya çıkmıştır. Bu nedenle tez, duvar bariyerinin inşası nedeniyle apartheid şeklinde ortaya çıkan sosyal, ekonomik ve politik zorluklara bir çare bulmaya çalışan bir dizi tavsiye sağlayarak sona ermektedir.
Özet (Çeviri)
This study strives to explore how the East Jerusalem Wall affects Palestinians by emphasizing on the aspects of Palestinian evictions from their lands as well as the separation of families that has worsened further, the already existing socio-political and economic problems facing the country. The study highlights the role of close family relations as socio-psychological coping mechanisms for the perpetual political turbulence experienced in the Palestinian Occupied Territories as a result of Israeli occupation. Beyond the existence of the wall as a physical barrier, the study recognizes that wall has destroyed the social capital for the Palestinian communities which is of utmost importance with regard to any collective efforts to improve the quality of life particularly after the construction of the Wall that has segregated East Jerusalem and Israel from the West Bank. The Wall has emerged to represent social and economic fragmentation in the region. As such, the thesis concludes by providing a set of recommendations that seek to provide a redress to the social, economic and political challenges that have emerged in the form of apartheid due to the construction of the wall barrier.