Uzaktan kumandalı anten yönlendirme sistemi tasarımı ve yapımı
- Tez No: 68094
- Danışmanlar: PROF. DR. DOĞAN ÇALIKOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Eğitim ve Öğretim, Computer Engineering and Computer Science and Control, Electrical and Electronics Engineering, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Uzaktan kumanda, anten yönlendirme sistemi, infrared
- Yıl: 1997
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
UZAKTAN KUMANDALI ANTEN YÖNLENDİRME SİSTEMİ (Yüksek Lisans Tezi) Ocak, 1997 ÖZET Bu çalışmada, uzaktan kumandalı anten yönlendirme sisteminin taşanını yapılmış ve örnek bir model gerçekleştirilmiştir. Anten yönlendirme sisteminin uzaktan kumanda alıcı birimi, TV alıcısınınki ile aynı özellikleri gösterecek şekilde tasarımlanmıştır. Bu şekilde her iki sisteme de, TV alıcısının halihazırda mevcut bulunan uzaktan kumanda vericisi ile kumanda etmek mümkün olmuştur. Uzaktan kumanda cihazındaki fonksiyon tuşlarının iki tanesi kullanılarak anten bir yönde veya diğer yönde döndürülebilmektedir. Bu tuşlar basılı tutulduğu sürece anten döner, tuş bırakıldığında dönme durur. Antenin hareketi her iki yönde de kısıtlanmamıştır. Cihazın ön panelinde, dönüş yönünü ve sistemin çalışmaya hazır halde olduğunu gösteren led diyotlar vardır.
Özet (Çeviri)
REMOTE CONTROLLED ANTENNA DIRECTING SYSTEM (M. Sc. Thesis) January, 1997 ABSTRACT In this study, a remote controlled antenna directing system has been designed and a prototype model has been implemented. The remote control receiver unit of the antenna directing system has been designed to exhibit the same characteristics of the TV receiver. This way, it has been possible to control both the TV receiver and the antenna directing system by a single unit. The antenna is rotated in the clockwise and counter clockwise directions using one key for each on the remote control unit. The antenna rotates in the corresponding direction as long as one of these keys is kept pressed. The rotation of the antenna stops when the key is released. The antenna can rotate freely in both directions. On the front panel of the control unit there are three leds corresponding to the ready status, right rotation and left rotation respectively. Key Words : Remote control, antenna directing system, infrared Number of pages: 89 Science Code : 225.10.01 Adviser : Prof. Dr. Doğan Çalıkoğlu