The impact of trade credit on small and medium enterprises in Nigeria
Ticaret kredisinin Nijerya'daki küçük ve orta işletmeler üzerindeki etkisi
  1. Tez No: 682310
  2. Yazar: OLUWABUNMI PHILIP OTENIYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERGİNBAY UĞURLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Ticaret Kredisi, KOBİ'ler, Kredi, İşletme ve Devlet Kısıtlaması, Trade Credit, SMEs, Loan, Business and Government Restriction
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
KOBİ'ler, ekonomilerin yaratılmasında finansal taahhüdün ağırlığını yapılandırdıkları için herhangi bir ekonominin ilerlemesi için temeldir. Ticari krediler, ekonominin ve KOBİ'lerin uyarıcılarından biridir. Ticari kredi ve KOBİ'ler arasındaki bağlantı küçümsenemez, bu da bu çalışmanın Nijerya'yı bir vaka çalışması olarak kullanan küçük ve orta ölçekli işletmeler üzerindeki etkisini incelemesini sağlar. Veri toplamak için anket kullandık. Ampirik bölüm, frekans analizi ile başlar. Oluşturulan hipotezi test etmek için lojistik regresyon ve korelasyon analizi kullanılır. Sonuçlar, ticari kredi maliyetinin KOBİ'leri olumlu ve önemli ölçüde etkilediğini göstermektedir. Kredi tahsisi KOBİ'ler üzerinde anlamlı pozitif etkiye sahiptir. Devlet kısıtlamalarının KOBİ'ler üzerinde hiçbir etkisi yoktur.
Özet (Çeviri)
SME's are basic for the advancement of any economy since they structure the weight of financial commitment in creating economies. Trade credits are one of the stimulators of the economy and SMEs. The connection between trade credit and SMEs cannot be belittled which enables this study to examine the impact of trade credit on small and medium enterprises using Nigeria as a case study. We used questionnaire to collect data. The empirical section is started with frequency analysis. To test the hypothesis constructed, logistic regression and correlation analysis are used. The results show that the cost of trade credit affects SMEs positively and significantly. The credit grant has a significant and positive effect on SMEs. Government restriction has no impact on SMEs.