Challenges and factors influencing initial trust and behavioral intention to use mobile banking services in india
Hindistan'da mobil bankacılık hizmetlerini kullanma ilk güveni ve davranışsal niyeti etkileyen zorluklar ve faktörler
  1. Tez No: 682772
  2. Yazar: DOST MUHAMMAD AMIRI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUSTAFA ÖZYEŞİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Hindistan, Davranışsal niyet, internet bankacılığı, güvenin öncülleri, ilk güven, India, Behavioral intention, online banking, antecedents of trust, initial trust
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Çalışmanın amacı, Hindistan'da mobil bankacılık hizmetlerinden yararlanmaya yönelik ilk güveni ve davranışsal niyeti etkileyen engelleri ve faktörleri belirlemektir. Bulgular, katılımcıların yaş, cinsiyet, eğitim, medeni durum ve eğitim gibi demografik faktörlerin, altyapı değerine güvenme, maliyetleri ayırt etme, yalnızlık ve güvenlik gibi davranışsal hedefle karakteri yumuşatıp yönetmediğini belirlemeye çalışan beş hipoteze dayanmaktadır. Yeni Delhi'nin en büyük üç ticari bankasından üç müşteriye anket uygulandı ve veriler 252 katılımcıdan anket yoluyla elde edilmiştir. Araştırmanın bulgularına göre, Hindistan'da telefon bankacılığını kullanmak için karakter ve davranışsal niyet arasındaki bağlantı, gelir düzeyinin demografik yönü tarafından yönetilmektedir.Çalışma ayrıca Hindistan'da altyapı kalitesi ile mobil bankacılığı kullanma davranışsal arzusu arasındaki ilişkinin gelir düzeyindeki değişikliklerle düzenlendiğini iddia etmektedir. Son olarak, çalışma Hindistan'da algılanan maliyet ile mobil bankacılığı kullanma amacı arasındaki ilişkinin yalnızca gelir düzeyinin demografik belirleyicileri tarafından yönetildiği sonucuna varmıştır. Çalışma, demografik özelliklerin, Hindistan'da mobil bankacılığı kullanmak için gizlilik ve davranışsal istek arasındaki bağlantıyı değiştirmediği sonucuna varmaktadır. Sonuç olarak, çalışma, demografik özelliklerin güvenlik ve Hindistan'da mobil bankacılığı kullanma davranışsal arzusu arasındaki ilişkiyi azaltmadığını iddia etmektedir. İkinci olarak, çalışma, altyapı kalitesi ile mobil bankacılığı kullanmaya yönelik davranışsal niyetler arasındaki bağlantıyı yöneten tek demografi bileşeninin kişinin gelir düzeyi olduğunu bulmuştur. Son olarak, çalışma yaş, eğitim, medeni durum veya gelir düzeyleri gibi demografik değişkenlerin hiçbirinin Hindistan'da mobil bankacılığı kullanma amacını etkilemediğini bulmuştur. Son olarak, çalışmanın dördüncü hipotezine göre, yaş, eğitim, medeni durum veya gelir düzeyi gibi demografik göstergeler Hindistan'da mobil bankacılığı kullanma amacını tetiklemiştir. Çalışma, inanılan maliyet ve davranış arasındaki bağlantıyı düzenleyen tek demografi faktörünün mobil bankacılığı kullanmayı amaçladığını bulmuştur. Mobil bankacılığı kullanmak gelir düzeyinde olmaktadır. Sonuç olarak, çalışma, maliyet algısı ile birlikte gelir düzeyinin Hindistan'da mobil bankacılığı kullanmaya yönelik davranışsal niyetleri tetiklediği sonucuna varmıştır. Bu müşteri grubu banka için çok önemli olduğu için gelir düzeylerinin dikkate alınması ve aralarında yeterli güvenin oluşturulması gerekmektedir. Müşteriler, etkin iş yönetimi için güvenebilecekleri güvenilir bir finansal sisteme ihtiyaç duyarlar. Çalışma ayrıca, bankacılık verimliliğini artırmaya yönelik prosedürlerde etkinlik yaratmaya gereken özenin gösterilmesini önermektedir. Çalışma, yönetimde verimliliği ve etkinliği teşvik etmek için finansal sistemde yeterli özgünlük için bir gereklilik olduğundan, bankacılık sistemi gizliliğinin sunulmasını önermektedir.
Özet (Çeviri)
The goal of the study was to determine the obstacles and factors that influence initial trust and behavioral intent to utilize mobile banking services in India. The findings were based on five hypotheses that sought to determine whether demographic factors such as age, gender, education, marital status, and education of the respondents moderated the character to trust infrastructure value, discern costs, solitude, and security with the behavioral goal of using phone banking services in India. Customers from three of New Delhi's largest commercial banks were surveyed, and data was obtained via questionnaires from 252 respondents. According to the findings of the study, the connection among character and behavioral intention to use phone banking in India is moderated by the demographic aspect of income level. The study also claimed that in India, the association between infrastructure quality and behavioral desire to use mobile banking is moderated by income level changes. Finally, the study concluded that in India, the association between perceived cost and aim to utilize mobile banking is moderated solely by demographic determinants of income level. The study concludes that demographic characteristics do not alter the connection among privacy and behavioral desire to use mobile banking in India. As a result, the study claims that demographic characteristics do not mitigate the association between security and behavioral desire to use mobile banking in India. Second, the study found that the only demography component that moderated the link between infrastructure quality and behavioral intents to use mobile banking was one's income level. Finally, the study found that none of the demographic variables of age, education, marital status, or income levels influenced the aim to utilize mobile banking in India. Finally, no demographic indicators such as age, education, marital status, or income levels triggered the aim to utilize mobile banking in India, according to the study's fourth hypothesis. The study found that the only demography factor that moderated the connection among believed cost and behavioral aim to utilize mobile banking. to use mobile banking was income level. As a result, the study concludes that income level combined with perception of costs induce behavioral intentions to use mobile banking in India. Because this group of customers is so important to the bank, it is necessary to take into account their income levels and create sufficient trust among them. Customers require a reliable financial system on which they can rely for effective business management. The study also suggests that appropriate attention be paid to generating efficiency in the procedures aimed at improving banking efficiency. The study recommends that banking system privacy be offered, as there is a requirement for enough authenticity in the financial system to promote efficiency and effectiveness in management.