Experiments for teaching reinforced concrete behaviour
Betonarme davranışı öğretimine yardımcı deneyler
- Tez No: 68473
- Danışmanlar: PROF. DR. TUĞRUL TANKUT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: betonarme davranışı, eğitim araçları, video, reinforced concrete behaviour, teaching aids, video IV
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 94
Özet
öz BETONARME DA VRANIŞI ÖĞRETİMİNE YARDIMCI DENEYLER Köken, Afi Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Tuğrul Tankut AraMs 1997, 78 sayfa Yeterli bir yapı mühendisliği uygulaması için betonarme elemanların davranışlarının bilinmesi gereklidir. Bundan dolayı lisans seviyesindeki betonarme derslerinde, dersler olabilidiğince öğrenciler tarafından gerçekleştirilen laboratvar deneyleri ile pekiştirilmelidir.Eğer bu mümkün olmuyorsa, bu davranışlar slayd yada video film gösterimleriyle açıklanmalıdır. Betonarme davranışını açıklayan altı deney seçmeli bir derste, danışman gözetiminde öğrenciler tarafından yapılmıştır, (i) aderans davranışı, (ii) sargı donatılı betonarme kolon davranışı, (iii) denge altı kiriş davranışı, (iv) kayma davranışı, (v) zımbalama davranışı, (vi) iki yönlü böşeme davranışı ile ilgili deneyler video filminekaydedilmiştir. Karşılaşılan mali güçlükler nedeniyle bu filmler hazırlanamamış, ancak sunulan bu tezde, bu deneylerin hazırlanmasının ardındaki eğitimsel düşünceler ve bu seçmeli ders sırasında yapılan eğitimsel gözlemler açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EXPERIMENTS FOR TEACHING REINFORCED CONCRETE BEHAVIOUR Köken, AH M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Tuğrul Tankut December 1997,78pages A sound knowledge of reinforced concrete member behaviour is essential for a satisfactory structural engineering practice. Therefore, in an undergraduate level course on reinforced concrete, lectures on behaviour should be complemented by laboratory experiments performed by the students whenever possible. If this is not possible, the behaviour explained should be illustrated by slide or preferably video shows. In an elective course, six tests illustrating reinforced concrete behaviour were performed by the students under close supervision. These tests concerning, ( i ) bond failure, ( ii ) confined concrete behaviour, ( iii ) under-reinforced beam behaviour, (iv) shear failure, ( v ) punching behaviour, ( vi ) two-way slab behaviour were filmed with inthe aim of preparing video films to be used in reinforced concrete behaviour teaching in crowded classes. Due to financial difficulties encounteed, these films could not be prepared. However, the educational considerations behind the design of these tests and the educational observations made during this elective course are explained in the the present thesis.