The financial reporting requirements on non-profit accounting and proposals to increase their impacts
Kar amaçı gütmeyen muhasebenin gerekliliklerin finansal raporlama ve üzerindeki etkilerini artırmak
  1. Tez No: 684831
  2. Yazar: MUHAMMAD ALI SOLANGI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ İBRAHİM MERT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maliye, Finance
  6. Anahtar Kelimeler: NFPs, KAR-QMT, Finansal Hesap Verebilirlik, Panel Verileri ve Denetim Firmaları, NFPs, Kar-QMT, Financial Accountability, Panel Data and Audit Firms
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
Bu çalışmanın amacı, muhasebeyi ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar (NFP'ler) adına etkilerini artırmak için önerilerini araştırmaktır. Bu araştırmada, 2010-2015 yılları arasında beş yıllık veri paneli için kullanılan toplam örneklem kullanılmıştır. Başkent içinde bulunan, daha önce gasp ile karşılaşan, dünya çapında bir firma tarafından incelenen veya finanse edilen toplam 25 UON seçilmiştir. on kurumsal katkıda bulunanlardan biri. Araştırma, mali sorumlulukların, onları hazırlayan denetim firmasının sınıfı için kontrol edildikten sonra KAR-QMT tarafından ölçülen UFP'lerin mali raporlarının kalitesi üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olmadığını tespit edilmektedir. Sonuç aynı zamanda mali sorumlulukların ve NFP'lerin KAR-QMT tarafından ölçüldüğünü ima ediyor
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to explore the accounting and proposal to increase their impacts on behalf on not-for-profit (NFPs). In this research the total of sample used for five year data panel from 2010 to 2015. The total of 25 NFPs was chosen that were inside the capital city, had encountered extortion previously, had been examined by a worldwide firm, or had been financed by one of the ten institutional contributors. The research investigate that the financial accountabilities does not have direct impact on the quality of NFPs financial reports as measured by the KAR-QMT after controlling for the class of the audit firm that prepared them. The result is also implies that the financial accountabilities and NFPs are measured by the KAR-QMT.