Dijital reklamcılıkta kozmetik markalarının reklam kullanımı: Kiko örneği
Advertising use of cosmetic brands in digital advertising: The case of Kiko
- Tez No: 685149
- Danışmanlar: PROF. DENİZ YENĞİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Reklamcılık, İletişim Bilimleri, Advertising, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Reklamcılık, Yeni Medya, Dijitalleşme, Dijital Reklam, Advertising, New Media, Digitalization, Digital Advertising
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yeni Medya Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yeni Medya Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
Dijital reklam; geleneksel reklama göre bireylerin ilgisini onlara bazı deneyimler yaşamalarını sağlayarak ve doğrudan hedefe yönelik olarak dikkat çekmektedir. Bu sayede tüketici pazarlama sürecinin bir parçası haline gelmektedir. Dijital reklamın yaygınlaşması kozmetik markalarını da harekete geçirmiştir. Günümüz medyasının geleneksel medyadan yeni medyaya geçerken, markaların kullandığı reklamların da gelenekselden, dijitale geçmesi bağlamında, satış ve pazarlamanın yeni medyaya uyarlanmasının önemi vurgulanmaktadır. Gelecek açısından önemine bakıldığında, hedef kitleye hızlı ve doğrudan ulaşmasıdır. Yeni dönemde dijital medyanın geleneksel medyaya göre daha çok tercih edilmesi, reklam veren reklamcılar ve reklam ajanslarındaki reklamcılar, internetin iyi sonuçlar veren bir reklam ortamı olarak görülmesi, internetin ürün, marka ve hizmetlerin, hedef kitlesi temel alındığında daha fazla tercih edilmeye başlanmasının etkisi büyüktür. Bireyler internete ulaşabildikleri sürece interneti alış-veriş yapmak için çok rahat kullanabilmektedirler. Bu tezde, kozmetik markalarının yeni medyayla gelen dijital reklamı kullanımı bağlamında örneklem olarak Kiko markası incelenecektir. Bu incelemede yöntem olarak içerik analizi kullanılacaktır.
Özet (Çeviri)
According to traditional advertising, digital advertising attracts people's attention by allowing them to have some experiences and is directly targeted. In this way, it becomes part of the consumer marketing process. The spread of digital advertising has also mobilized cosmetic brands. The importance of adapting sales and marketing to new media is emphasized in the context of the transition of today's media from traditional media to new media, and the ads used by brands also move from traditional to digital. Looking at its importance in terms of the future, it reaches the target audience quickly and directly. In the new era, digital media is more preferred than traditional media, advertisers and advertisers in advertising agencies, the internet is seen as an advertising environment that gives good results, the internet is becoming more preferred based on products, brands and services, the target audience has a great impact. As long as individuals can access the internet, they can use the internet very comfortably for shopping. In this thesis, Kiko brand will be examined as a sample in the context of cosmetic brands ' use of Digital Advertising coming with new media. Content analysis will be used as a method in this review.