Experimental and analytical investigation of e-glass/epoxy tubes subjected to compression
Basınç altındaki e-cam/epoksi tüplerin deneysel ve analitik incelenmesi
- Tez No: 68543
- Danışmanlar: PROF. DR. CEVDET AKGÖZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
- Anahtar Kelimeler: Elyaf takviyeli kompozit tüpler, enerji depolaması, sıkıştırma testi, burkulma
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mühendislik Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 94
Özet
öz BASINÇ ALTINDAKİ E-CAM/EPOKSİ TÜPLERİN DENEYSEL VE ANALİTİK İNCELEMESİ Yetmez, Mehmet Yüksek Lisans, Mühendislik Bilimleri Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Cevdet Akgöz Ortak Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Nuri Akkaş Ağustos 1997, 81 sayfa Bu çalışma, E-Cam elyafı takviyeli kompozit tüplerin basma mekaniğini incelemektedir. Deneyler için tasarımı yapılan bir tip basma kafası sunulmaktadır. Amaç, basma testi öncesi ve esnasında karşılaşılan ana deneysel problemlerin nasıl aşıldığını göstermektir. Çeşitli basma oranları ve sıcaklık koşullarının, tüplerin mekanik davranışları üzerindeki etkileri belirlenmektedir. Analitik sonuçlar deneysel bulgularla karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EXPERIMENTAL AND ANALYTICAL INVESTIGATION OF E-GLASS/EPOXY TUBES SUBJECTED TO COMPRESSION Yetmez, Mehmet MS, Department of Engineering Sciences Supervisor : Prof. Dr. Cevdet Akgöz Co-Supervisor : Prof. Dr. Nuri Akkaş August 1997, 81 pages In this thesis, mechanics of compression of E-Glass fiber reinforced composite tubes is investigated. For the experiments, a type of compression header designed for this purpose is presented. The aim is to show how to solve experimental problems faced in compression testing. The mechanical behavior of the tubes is determined under various compression rates and temperature conditions. Analytical results are compared with experimental findings. Keywords : Fiber reinforced composite tubes, energy absorption, compression testing, buckling 111