G-sequentially convergence in topological spaces
  1. Tez No: 685434
  2. Yazar: SHANZA BEHRAM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN MUCUK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: G-yakınsaklik, G-dizisel yakınsaklık, G-kapanış, G-dizisel açık küme, çarpım uzayı, G-convergence, G-sequentially convergence, G-closure, G-sequentially open subset, product space
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bazı topolojik kavramların tanımlanmasında yakınsaklık ve dizisel yakınsaklık oldukça önemlidir. X bir Hausdorff uzay olsun. Yakınsak dizilerin limiti yakınsak dizilerin kümesi üzerinde bir method tanımlar. Dizilerin yakınsaklığının genellemesi olan 0-method Connor ve Grosse-Erdmann yazarları tarafindan de tanımlandı. Bunlar reel değerli dizilerin alt uzaylarında tanımlı reel değerli fonksiyonlar olarak tanımlanır. Bu düşünceye dayalı olarak birçok yazarlar topolojik gruplarda G-süreklilik, G-kompaktlık, G-irtibatlılık gibi kavramları tanımladı. Bundan dolayı bazı matematikçiler topolojik kavramlarda G-method kullanmayı arzu ederler. Bu tezde yakınsaklık ve dizisel yakınsaklık teknikleri ile G-metod teknikleri kullanarak topolojik uzaylarda bazı sonuçlar elde ederiz. G-kapanış, G-kapalı, G-açık ile G-dizisel kapanış, G-dizisel kapalı, G-dizisel açık kümeler tanimlanarak G-yakınsaklık ve G-dizisel yakınsaklik ayrı ayrı tartışıldı. Bu fikirler daha sonra şrpım uzaylarına genişletildi ve bazı sonuçlar elde edildi.
Özet (Çeviri)
Convergence and sequential convergence are quite useful to define some topological notions. Let X be a Hausdorff topological space. The limits of convergent sequence in space X define a method on the set of ali convergent sequences in space X to X. As a generalization of convergence of sequence, a G- method was introduced by the authors Connor and Grosse-Erdmann . These are defined as real valued functions defined on linear subspace of all real valued sequences. Based on this idea many authors have defined some G-method concepts such as, G-continuity, G-compactness and G-connectedness in topological group setting. Hence many machinations have ambitious to find concept of G in topological notions. İn this thesis we use the techniques of convergence and sequential convergence together with the technique of G-methods on topological spaces and prove some resuits. The idea of G-convergence and G-sequential convergence are discussed separately by defining the notions of G-closure, G-closed ,G-open subsets and G-sequential closure, G-sequentially closed and G-sequentially open subsets. These ideas somehow are extended to the products topological space with some results.