Compression of video sequences by using 3-D wavelet transform
Üç boyutlu wavelet dönüşümü kullanarak hareketli görüntü serilerinin sıkıştırılması
- Tez No: 68550
- Danışmanlar: PROF. DR. METE SEVERCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Hareketli Görüntü Sıkıştırması, Wavelet Dönüşümü, Video Compression, Wavelet Transform m
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 119
Özet
Öz ÜÇ BOYUTLU WAVELET DÖNÜŞÜMÜ KULLANARAK HAREKETLİ GÖRÜNTÜ SERİLERİNİN SIKIŞTIRILMASI Tığlı, Özcan Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mete Severcan Aralık 1997, 107 sayfa Bu çalışmada 3-D wavelet dönüşüm teknikleri video serilerinin sıkıştırılmasına uygulanmıştır. Wavelet dönüşümü, eşikleme, run-length kodlaması ve Huffman kodlaması kullanarak çeşitli değişik metodlar önerilmiştir. Bir, iki ve üç boyutlu wavelet dönüşümleri araştırılmış ve önerilen üç boyutlu wavelet dönüşümü açıklanmıştır. Önerilen metodlar 2-D resimlere ve video serilerine uygulanmıştır. Bu sonuçlar detaylı olarak verilmiş ve tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPRESSION OF VIDEO SEQUENCES BY USING 3-D WAVELET TRANSFORM Tığlı, Özcan MS., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Mete Severcan December 1997, 107 pages In this thesis, 3-D wavelet transform techniques are applied to the compression of video sequences. Several different methods have been proposed using wavelet transform, thresholding, run-length encoding and Huffman encoding. One, two and three dimensional wavelet transforms are investigated and the proposed three dimensional wavelet transform is described. The proposed methods are applied to 2-D images and to video sequences. The results are tabulated and discussed in detail.