Gravitational radiation
- Tez No: 6859
- Danışmanlar: PROF. DR. FERİT ÖKTEM
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Alan denklemleri, Enerji tensörü, Radyasyon, Dalgalar, Field equations, Energy tensor, Radiation, Waves. m
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 32
Özet
GRAVITASYON RADYASYONU Sibel Bagkal Fen ve Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü, Doktora Tezi Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ferit Oktem 26 sayfa, Temmuz 1989 ÖZET Gravitasyon radyasyonu kavramı Maxwell enerji tensörünün bir benzerini gravitasyon teorisinde kullanmak suretiyle tanımlanmakta, radyasyona tekabül eden bir metrik verilmektedir. Bu metrik rekürant ışıksal bir vektör alanına sahip olup, paralel ışınlı düzlem dalga metriğinin bir genel şeklidir. Ayrıca bu metrik tezde gravitasyonun alan denklemleri olarak kabul edilen kısmi türevli bir denklem sistemini de sağlar.
Özet (Çeviri)
GRAVITATIONAL RADIATION Sibel Başkal Faculty of Arts and Sciences Department of Physics, Ph. D. Thesis Supervisor: Prof. Dr. Ferit Öktem 26 pages, July 1989 ABSTRACT The concept of gravitational radiation is formulated by means of a gravitational ana logue of the Maxwell energy tensor, and a metric is presented that describes gravita tional radiation. This metric admits a recurrent null vector field and generalizes the pp-wave metric. In addition, it obeys a system of purely geometrical partial differential equations considered here as the field equations of gravitation.