Surface waves of inhomogeneous plasma like medium and instability
Homojen olmadan plazma davranışlı okıamlarda oluşan yüzey dalgaları ve kararlılık problemi
- Tez No: 68624
- Danışmanlar: PROF. DR. SİNAN BİLİKMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Homojen Olmayan Plazma Davranışlı Madde, BBGKY Düzeni, Vlasov Denklemi, Yüzey Dalgalar, Dağınım Denklemi, Bozunumlu Olan ve Bozunumlu Olmayan Plazma, Inhomogeneous Plasma Like Medium, BBGKY Hierarchy, Vlasov Equa tion, Maxwell and Fermi Distribution, Surface M&ves, Dispersion Relation, Degenerate and Non-degenerate Plasma
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 55
Özet
oz Cantürk, Mehmet Yüksek Lisans, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Sinan Bilikmen Eylül 1997, 46 sayfa. Bu çalşmada düşük frekanslı plazma davranışı gösteren ve homojen olmayan, yarı bağımlı ve yönser (anisotropic) bir ortamın yüksek bir manyetik alan içindeki davranışı incelenmiştir. Bu çeşit bir plazma ortamı bozunumlu (degenerate) olup olmamasına göre Kinetik Teori uygulanarak, elektrostatik potansiyel ve Vlasov denklemi çözülerek incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS OF INHOMOGENEOUS PLASMA LIKE MEDIUM AND INSTABILITY Cantürk, Mehmet M.S., Department of Physics Supervisor: Prof. Dr. Sinan Birikmen September 1997, 46 pages. Analysis of low frequency oscillation spectrum of a bounded, inhomogeneous and anisotropic plasma layer, confined by a strong external magnetic field is presented. Such a plasma layer is discussed for both degenerate and non-degenerate plasma by means of kinetic theory. Taking into account Larmor drift near the layer surface, it is shown that the oscillation is unstable in both thick and thin layer.