A Formal conceptual approach for fuzzy object-oriented database design
Nesneye dayalı belirsiz veri modelinin geliştirilmesi için yeni bir kavramsal yöntem
- Tez No: 68627
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ADNAN YAZICI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Belirsizlik, Nesne Kavramı, Bulanık, TamOlmayan, BoşDeğer, ExIF02, FOOD iv, Uncertainty, Object paradigm, Fuzzy, Incomplete, Null, EXIFO2, FOOD 111
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 121
Özet
oz NESNEYE DAYALI BELİRSİZ VERİ MODELİNİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN YENİ BİR KAVRAMSAL YÖNTEM ÇINAR, Ali Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Adnan Yazıcı Eylül 1997, 110 sayfa Bu tezde, nesneye dayalı yapı kullanılarak veritabanı ortamında oluşturulan karmaşık ve belirsiz veriyi içeren geliştirilmiş kavramsal, EXIF02 ve mantıksal modeller, FOOD, sunulmuştur. Bu modellerde hazırlanan kavramsal tarifnameleri mantıksal nesneye dayalı veritabanı tarifnamelerine çeviren bir dönüştürme algoritması gösterilmiştir. Bu dönüştürme algoritmasının yansıra, bir ExIF02 kavramsal tarifnamesini grafiksel olarak kullanıcıdan alarak, doğruluğunu test eden ve bu tarifnameyi mantıksal FOOD tarifnamesine çeviren bir uygulama geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A FORMAL CONCEPTUAL APPROACH FOR FUZZY OBJECT-ORIENTED DATABASE DESIGN ÇINAR, Ali M.S., Department of Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Adnan Yazıcı September 1997, 110 pages In this thesis, we first present extensions to a conceptual, namely ExIF02 and a logical data model, FOOD, for complex and uncertain information using object-oriented paradigm in database environment. A mapping algorithm to transform the conceptual specification into a logical object-oriented database specification is described. Besides the transformation algorithm, an implementation of a system which takes and validates the EXIFO2 conceptual data schema graphically and transforms into the logical FOOD schema is also presented.