Implementation of a digital feeder overcurrent protection relay
Sayısal fider aşırı akım koruma rolesi yapılması
- Tez No: 68626
- Danışmanlar: PROF. DR. AYHAN TÜRELİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Fider Koruma Rölesi, Aşın Akım Koruma Rölesi, Sayısal Koruma Rölesi. iv, Feeder Protection Relay, Overcurrent Protection Relay, Digital Protection Relay iii
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
oz SAYISAL FİDER AŞIRI AKIM KORUMA RÖLESİ YAPILMASI Çiftçi, Hakan Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Danışman: Prof. Dr. Ayhan TÜRELİ Mayıs 1997, 92 sayfa Güç sistemleri korumasında kullanılan aşın akım röleleri çeşitli çalışma karakteristikleriyle birlikte kullanılabildikleri sebebiyle geniş uygulama alanına sahiptirler. Sayısal röleler türlü uygulamalar için elverişlidir ve de güvenilir, hassas ve hızlı çözümler bulunduğunda, bu röleler elekromekanik ve yan iletken karşılıklarının yerlerini alacaktır. Sayısal röleler aynı zamanda ekomomik, az bakımlı ve IEC standartlarına uygun olmalıdır. Bu tezde böyle bir röle tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPLEMENTATION OF A DIGITAL FEEDER OVERCURRENT PROTECTION RELAY Çiftçi, Hakan M. S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Ayhan TÜRELİ May 1997, 92 Pages The overcurrent relays used in the power system protection has a wide variety of applications due to the fact that numerous operating characteristics can be used with it. Digital relays are best suited for such applications, and provided that a reliable, accurate and fast solution is found, these relays will replace the electromechanical and solid-state competitors. The digital relay should also be economic, low maintenance and should conform to the IEC standards. In this thesis, such a relay is designed.