An Optimum solar lighting system powered by photovoltaics
- Tez No: 6866
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MUAMMER ERMİŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: High Frequency Operation of ! amps, Photovoltaic Power, Hf- Inverter, row Pressure Sodium I amps, Fluorescent Lamps Eriirw Dftk ^vi kk. toiRoi
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
UZ E t FOIOVOÎ 1AİK KAYNAK JAM BESLENEN ÜP11MUM BİR AYDINLATMA SİSTEMİ BASLİ, Metin Yüksek Lisans Tezi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bolumu I ez Yöneticisi: Doc.Dr » Muammer ERMİŞ Mayi s 1989, 101 Sayfa Fotovaltaik kaynak taraf i ndan beslenen optimum bir aydınlatma sistemi tasarımlanıp gerçekleştirilmiştir. Sistem temel olarak fotovoltaik panel J er, batarya, aydınlatma aparatı, güç koruma ve düzenleme birimi, ve aydınlatma aparatına AA guc sağlayan yüksek frekans evir geçten oluşmaktadır, tasarımda fotovoitaik enerjinin üretimi, depolanması, ve dönüşüm verimlilikleri optimize edilmiştir Bu aydınlatma sisteminde 18W düşük basınçlı sodyum buharlı lamba, ic aydınlatma sisteminde ise 1.1 W fluoresent. lamba kul i ani 1 mı stir. Etkinlik değerini ve evirgec verimi iliğini arttırmak için, lambalar sırası ı v
Özet (Çeviri)
ABS S HAL: 1 AW IIP I I HUH BULAR I.IBHIINB SYS I KM POWERED BY PHOIOVOt 1AICS BASH, Metin H.Sc. in E.E.E Simper visors Assoc. Prof.. Or. Huammef ERMIS Hay 1989, J®i Pages An optimum solar lighting system powered by photovoitaicB is designed and implemented. The resulting system consists of the photovoltaic panels, the battery group, the lighting devices, the power protection and regulation unit, and a high frequency inverter to supply A(> power to the lighting devices» In the design ? the production, storage and conversion efficiencies are ail op t i mi z ed - J he 1BW low pressure sodium lamp is used in the outdoor lighting system and 1 1W PL fluorescent lamp s s used in the indoor lighting system. Jo improve the lamp efficacy and inverter efficiency they are supplied at 130 kHz and 2b kHz, respectively.