Assesment of soil behaviours in the Konyaaltı Region (Antalya)
Konyaaltı (Antalya) bölgesindeki zemin davranışlarının belirlenmesi
- Tez No: 68666
- Danışmanlar: PROF. DR. VEDAT DOYURAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
- Anahtar Kelimeler: Oturma, Mikrobölgelendirme, Konyaaltı, Antalya iv, Settlement, Microzonation, Konyaalti Region, Antalya 111
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
öz Dipova, Nihat Yüksek Lisans, Jeoloji Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Vedat Doyuran Ortak Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Orhan Erol Ocak 1997, 89 sayfa Araştırmanın amacı, Konyaaltı (Antalya) bölgesindeki zemin davranışlarını belirlemektir. Bu amaçla bölge ile ilgili zemin etüt raporları incelenmiş, elde edilen tüm veriler tablolar halinde özetlenmiştir. Zemin katmanlarının yanal ve düşey sürekliliği dikkate alınarak, inceleme alanı 5 bölgeye ayrılmış ve sahanın mikro- bölgelendirme haritası hazırlanmıştır. Konyaaltı Belediyesi ve bölgede çalışan proje mühendisleri ile görüşmeler yapılarak, yörede yaygın olarak uygulanan tip yapı belirlenmiştir. Bu tip yapı bölgeler üzerinde gezdirilerek yapının temel etki derinlikleri hesaplanmıştır. Tip yapının kendi ağırlığı nedeni ile oluşan oturma özellikleri herbir bölge için belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ASSESSMENT OF SOIL BEHAVIOURS IN KONYAALTI REGION (ANTALYA) Dipova, Nihat M.S., Department of Geological Engineering Supervisor: Prof.Dr. Vedat Doyuran Co-Supervisor: Prof.Dr. Orhan Erol January 1997, 89 pages This research emphasizes assessment of soil behaviours in the Konyaalti Region( Antalya). Site investigation reports related to the area are searched and all the available data are summarised. Considering the vertical and lateral continuity of the soil strata the area is subdivided into 5 zones and a micro-zonation map is prepared. Interviewing with the Konyaalti Municipality and the project engineers, dominant building type over the study area is determined. This type building is then moved over the zones and for each zone the depth of influence is determined. Settlement characteristics of the soils under the influence of the self weight of the type building are determined.