A Partial evaluator and post-optimizer for a flow chart language
Akış şeması tipi bir dil için bir kısmi hesaplayıcı ve en iyileyici
  1. Tez No: 68672
  2. Yazar: LEVENT ERKÖK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HALİT OĞUZTÜZÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Kısmi Hesaplama, Program Özelleştirme ve En iyileme, Pro gram Sonlanması. iv, Partial Evaluation, Program Specialization and Optimization, Pro gram Termination. m
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 146
Özet
oz AKIŞ ŞEMASI TİPİ BİR DİL İÇİN BİR KISMİ HESAPLAYICI VE EN İYİLEYİCİ Erkök, Levent Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Halit Oğuztüzün Temmuz 1997, 137 sayfa Bu tez çalışmasında, kısmi hesaplama ve en iyileme teknikleri incelenmiş ve bu fikirler akış şeması tipi bir dil üzerinde uygulanarak ILPOS isimli bir sistem ile ortaya konmuştur. Program özelleştirme ve en iyileme teknikleri, gereksiz pro gram parçacığı yok edilmesi ve program ufaltılması konuları tartışılmıştır. Eksik tanımlamaların durumu ve bunların kısmi hesaplama içersindeki durumları ince lenmiş ve ILPOS tarafından kullanılan metod açıklanmıştır. Kısmi hesaplamada program sonlanması problemi ve çözümü incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A PARTIAL EVALUATOR AND POST-OPTIMIZER FOR A FLOW CHART LANGUAGE Erkök, Levent MSc, Department of Computer Engineering Supervisor: Assist. Prof. Dr. Halit Oğuztüzün July 1997, 137 pages In this thesis, the concept of partial evaluation and post optimization techniques has been studied and a system, called ILPOS, implementing the ideas on a flow chart language is developed. The effects of specialization and optimizations, in cluding useless code removal and program minimization are discussed. A method for handling incomplete specifications is discussed in the context of partial eval uation. The termination problem of partial evaluation is studied and the ILPOS solution to the problem is described.