A Telephone line interface circuit for personal computers and avoice mail application
Kişisel bilgisayarlar için telefon hattı arabirimi ve sesli posta sistemi uygulaması
  1. Tez No: 68674
  2. Yazar: TANER DURUCAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. M. METE BULUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Telefon Hatları, Kişisel Bilgisayar Arabirimi, Ses Kartları, Sesli Posta. vı, Telephone Lines, PC Interfacing, Sound Cards, Voice-mail. IV
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
oz Durucan, Taner Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. M. Mete BULUT Kasım 1997, 82 sayfa Bu çalışmada, telefon hatları ile kişisel bilgisayarlar arası bir modül tasarlandı ve tamamlandı. Uygulama olarak da, kişisel bilgisayarlar için sesli posta sistemi tasarlandı. Sistem tasarımı donanım ve yazılımı içermektedir. Sistemin donanımı bir ekleme(add-on) kartı ve ses kartından oluşmaktadır. Ekleme kart telefon hattıyla kişisel bilgisayar arasında arabirim görevi görür. Kart telefon hattına bağlanmış şuradan bir telefon makinesi gibi çalışır. Zil algılama, hat açma/kapama işlemleri, numara bilgileri gönderimi ve algılanması kart tarafından yerine getirilir. Analog ses sinyallerinin telefon hattı ve ses kartı arasındaki bağlantı işlemi de bu kart tarafından yerine getirilir. Ses kartı,analogdan sayısala ve sayısaldan analoğa dönüşüm işlemlerini yerine getirmek için kullanılmaktadır. Arabirim kartı DTMF çözümleyici içermektedir. DTMF sinyallerini kullanarak, uzak bir telefondan telefon hatları üzerinden kişisel bilgisayara bilgi ve kontrol komutları gönderilebilir. Sistemin yazılımı ekleme kartı ve ses kartını kontrol eder. Pascal Programlama Dili ile yazılmıştır. Arabirim devresi sesli posta sistemine uyarlanmıştır. Sistem şifre korumalı mesaj kutularına mesaj kayıdı yapar ve ayrıca önceden belirlenmiş telefon numarasına belirlenmiş zamanda otomatik olarak mesaj gönderebilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A TELEPHONE LINE INTERFACE CIRCUIT FOR PERSONAL COMPUTERS AND A VOICE MAIL APPLICATION Durucan, Taner M. S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. M. Mete Bulut November 1997, 82 pages In this study, a module to interface telephone lines with personal computers is designed and implemented. As an application, a voice-mail system has been designed for Personal Computers(PCs). The system design includes hardware and software. The hardware of the system is consists of an add-on card and a commercial sound-card. The add-on card is responsible for interfacing the telephone lines with the PC. It operates as an ordinary telephone machine connected to the telephone line. Ring detection, on-hook/off-hook operations, and transceiving numbering information are performed by the card. It also performs switching of analogue voice-signals between telephone lines and sound-card. The sound card is used to 111perform analogue-to-digital(A/D) and digital-to-analogue(D/A) conversion functions. The interfacing card includes DTMF(Dual Tone Multi Frequency) decoder. Using DTMF signals, information and control commands can be send to the PC from a remote telephone through telephone lines. The software of the system controls both the add-on card and sound-card. It is written in Pascal Programming Language. The interface circuit is applied to a voice-mail system. The system stores messages in code protected message boxes and it can also send messages to the pre-defined telephone number at a pre-defined time automatically.