Analysis of control policies applied to an automated storage and retrieval system
Bir otomatik depolama sistemine uygulanan kontrol politikalarının analizi
  1. Tez No: 68687
  2. Yazar: ELİF BEKİROĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NUR EVİN ÖZDEMİREL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Otomatik Depolama Sistemleri, Sipariş Sıralama Kuralları, Depolama Yeri Tahsis Etme Kuralları iv, AS/RS, Storage Location Assignment Rules, Order Sequencing Rules in
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 135
Özet
oz Bekiroğlu, Elif Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Dr. Nur Evin Özdemirel Yardımcı Tez Yöneticisi: Dr. Sinan Kayalıgil Ocak 1997, 124 sayfa Bu çalışma bir küçültülmüş model üretim birimine bağlı olan bir otomatik depolama sistemi modelinin değişik kontrol politikaları altında çalışmasını analiz eder. Beş sipariş sıralama ve iki depolama yeri tahsis etme kuralının otomatik depolama sisteminin dağıtım performansına etkisi üzerine bir araştırma sunulmuştur. Araştırma bilgisayar simulasyonu esasına dayalıdır. Kontrol politikaları, depolama ve geri alma işlemlerinin ortalama gecikmeleri, geciken iş sayısı ve maksimum gecikmeler cinsinden karşılaştırılmıştır. Sonuçlar deneylerin etüd edilmesi methodları kullanılarak değerlendirilmiş ve sunulan kontrol politikalarının yeterlilikleri rapor edilmiştir. Sonuçlar gösteriyor ki, en erken teslim tarihi kuralı diğer dört sipariş sıralama kuralından daha iyidir ve depolama yeri tahsis etme kuralları arasında, en yalan boş yer kuralı hem tek tek hem de toplam depolama ve geri alma işlemlerinin ortalama gecikmeleri, geciken iş sayısı ve maksimum gecikmeler için bölgelere ayırma kuralından daha iyidir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS OF CONTROL POLICIES APPLIED TO AN AUTOMATED STORAGE AND RETRIEVAL SYSTEM Bekiroğlu, Elif M. S., Department of Industrial Engineering Supervisor: Dr. Nur Evin Özdemİrel Co-Supervisor: Dr. Sinan Kayahgil January 1997,124 pages This study analyzes operation of an existing scaled down AS/RS model which is connected to a manufacturing cell model under different control policies. An experimental investigation is presented on the effect of five order sequencing and two storage location assignment rules on delivery performance of the AS/RS. The anaysis is based on computer simulation. The control policies are compared in terms of the average tardiness of the storage and retrieval processes, number of tardy jobs and maximum tardiness. The results are evaluated using the methods of design of experiment and the efficiencies of the presented control policies are reported. Results show that EDD rule is superior to the other four order sequencing rules, and among the storage location assignment rules, closest open location rule is superior to the zoning policy for both individual and overall average tardiness, number of tardy jobs and maximum tardiness.