Investigation of myloperoxidase activity and neutrophil-to-lymphocyte ratio as prognostic markers of inflammation in patients with diabetic nephropathy in Al-Diwaniyah city
Ed-Divaniye ilinde diyabetik nefropatli hastalarda iltihafın prognostik işaretleri olarak miloperoksidaz aktivitesi ve nötrofil-lenfosit oranının incelenmesi
  1. Tez No: 688645
  2. Yazar: NATIQ KSHASH JASIM AL-KARAAWI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUHAMMED ALTUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyokimya, Biochemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Miyeloperoksidaz, Nötrofil-Lenfosit, inflamasyon, diyabetik nefropat, tip 2 diyabetik, Myeloperoxidase, Neutrophil-to-lymphocyte, Inflammation, Diabetic nephropathy, Type 2 diabetes
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Diyabetik nefropati (DN), şeker hastalarında sık görülen bir komplikasyondur. Kronik inflamasyon ayrıca tip 2 diyabetin gelişmesinde ve ilerlemesinde önemli bir rol oynar. Son kanıtlar, nötrofil-lenfosit oranının (NLO) bazı diyabetik komplikasyonların gelişimini ve hızlanmasını etkilediğini göstermektedir. Bu çalışmanın amacı, nötrofil / lenfosit oranı ile diyabetik nefropati (DN) varlığı ve düzeyi arasındaki ilişkiyi araştırmaktır. Bu çalışmada, tip 2 diyabetik hastalarda serum glikoz düzeylerinin, MPO konsantrasyon oranının daha yüksek olduğunu bulduk. Nefropatili hastalar, albümin / kreatinin oranı ile pozitif korelasyon gösteren daha yüksek MPO seviyeleri sergilediler. Ayrıca, nefropatik hastalar, proinflamatuar sitokin tümör nekroz faktör-alfa (TNF-a) ve adezyon seviyelerinde bir artışa eşlik eden artmış (NLO) gösterdi. Molekül E-selektin. Ayrıca, MPO seviyeleri pozitif olarak DN ile ilişkilendirildi. Sonuçlarımız, tip 2 diyabetin oksidatif strese neden olduğu ve MPO seviyelerinde ve lökosit-endotelyum etkileşimlerinde bir artışa neden olduğu ve bu etkilerin nefropati gelişimi ile ilişkili olduğu hipotezine yol açmaktadır. 2021, 88 sayfa
Özet (Çeviri)
Diabetic nephropathy (DN) is a common complication in diabetics, chronic inflammation also plays an important role in the development, and progression of T2DM. Recent evidence suggests that the neutrophil-lymphocyte ratio (NLR) affects the development and acceleration of some diabetic complications. The aim of this study is to investigate the relationship between the neutrophil/lymphocyte ratio and the present level of diabetic nephropathy (DN). In the present study, it has been found that serum levels of glucose and the rate of MPO concentrations were higher in T2DM patients. Patients with nephropathy presented higher MPO levels that correlate positively with the albumin/creatinine ratio. In addition, nephropathic patients showed increased (NLR) which was accompanied by, a rise in levels of the proinflammatory cytokine tumor necrosis factor-alpha (TNF-a), and the adhesion molecule E-selectin. Furthermore, MPO levels were positive, correlated with DN. The result of present study leads to the hypothesis that T2DM induces oxidative stress, an increase in MPO levels, leukocyte-endothelium interactions, and that these effects correlate with the development of nephropathy. 2021, 88 pages