2. lig Playy Off (Yükselme Grubu) antrenörlerinin başarı ve başarısızlıklarına etki eden faktörler (1996/1997 İkinci Lig Play Off -Yükselme Grubu- takımları için bir inceleme)
Factors effecting of failure of trainers a creative information form among the trainers and athlets
- Tez No: 69140
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSAMMET BAŞARAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Spor, Sports
- Anahtar Kelimeler: Antrenör, Futbolcu, Başarı, İndeks puan, Trainer, football players, soccess, Endex score
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Celal Bayar Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
ÖZET Bu araştırma 1996 / 1997 yılında 2. Lig yükselme grubuna (play off) çıkan on takımdan altı takıma uygulandı. Bu takımlarda futbol oynayan 83 sporcuya“Antrenör ve Sporcular Arasında Yaratıcı İşbirliği Bilgi Formu”anketi uygulandı. Bu araştırmada istatistiksel varyans analizi, T testi ve post Hoc testi kullanıldı. İstatistiksel sonuçlara göre; Karabükspor ve Adanaspor arasında ( F:0001 P < 0.05) Karabükspor ile Kuşadasıspor (F:0.004 P< 0.05) Kayserspor ile Adanaspor (F:0.009 P< 0.05) Kayserispor ile Kuşadasıspor (F:0.052 P0.05)
Özet (Çeviri)
V SUMMARY This research was applied to the six football teams among ten in 1996 - 1997, this teams were the ones which were in the second leaque. A questionnaire called,“ creative cooperation information form among the trainers on footballers”was applied to 83 footballers in this teams. In this research, ANOVA, T Test, Post Hoc Test were used. A very remarkable relationship was found between Karabfikspor and Adanaspor arasında (F:0001 P 0.05)