The influence of learning English on the cultural identity: The glorification of Turkish in the Turkish society
İngilizce öğrenmenin kültürel kimlik üzerindeki etkisi: Türkçe'nin Türk toplumunda yüceltilmesi
  1. Tez No: 693900
  2. Yazar: MAHMOUD H. A. ALLOH MAHMOUD H. A. ALLOH
  3. Danışmanlar: PROF. DR. VEYSEL KILIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Kültür, Kültürel Kimlik, Öğrenme, Culture, Cultural Identity, Learning
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Dünyanın her yerinde İngilizce'ye olan acil ihtiyaç, İngilizce öğrenmekten başka seçenek bırakmıyor. Bu nedenle, dünya çapında önemli sayıda insan İngilizce öğreniyor. İngilizce öğrenenlerin sayısının artmasının bir sonucu olarak, farklı toplumlarda pek çok etki ortaya çıkmış ve Türk toplumu da buna dahil olmuştur. Bu yazıyı, Türkçe ve İngilizcenin Türk kültürü üzerindeki etkisi hakkında ayrıntılı olarak konuşmaya adadık. Böyle bir çalışma, Türk halkına göre İngilizce ve Türkçe'nin anlamı, İngilizce öğrenmenin Türkiye'deki insanların kültürel kimlikleri üzerindeki etkisi ve Türk halkına göre Türk dilinin yüceltilmesi gibi Türk toplumunda İngilizce öğrenmenin etkilerini açıklığa kavuşturmak için vurgulanan birkaç noktayı derinlemesine tartışmaya davet ediyor. Kültürel kimlik alanında böyle bir çalışma yürütmemizin nedenleri üç ana sebeple özetlenebilir: 1- Dünyada ve Türkiye'de kültür alanıyla ilgili araştırma eksikliği. 2- Pek çok insan, toplumun çok dilli olmasına izin vermeyen farklı nedenlerle İngilizce öğrenmekten kaçınır. Bu nedenle, bu çalışmanın belirli bir bölümünü bu nedenleri araştırmaya ayırdık. 3- Türkiye'deki Türk halkına göre Türk dilinin yüceltilmesinin insanları İngilizce öğrenmekten alıkoyan nedenlerden biri olup olmadığının araştırılması. Bu konu, bu çalışmada dikkate değer bir konudur. Türkiye'de Türkçe'nin yüceltilmesini araştıran tek konu olması onu daha da değerli kılmaktadır. Bu makale İstanbul, Türkiye'de gerçekleştirildi ve çalışmanın verileri, iki farklı grup tarafından doldurulan bir anketin ardından toplandı. İngilizce konuşan grupta katılımcı sayısı 34, Türkçe konuşan grupta katılımcı sayısı 43 olarak sağlandı. İlk grup, en az B1 İngilizce seviyesini akıcı bir şekilde konuşan ve anketi İngilizce olarak dolduran kişilerden ; İkinci grup, sadece Türkçe konuşan ve anketi Türkçe dolduran kişilerden oluşturuldu. Son olarak, bu araştırmanın Birleşik Arap Emirlikleri kültürü ile ilgili olan Hopkyns (2015) 'in bir uyarlaması olduğuna dikkat etmek önemlidir. Ancak Türk kültürünü incelemek için bu çalışmayı benimsiyoruz.
Özet (Çeviri)
The urgent need for English everywhere in the world leaves no choice but to learn English. However, a considerable number of people across the world learn English. As a result of the increasing number of English learners, many effects have been posed in different societies, and the Turkish one is included. We dedicated this paper to talk about Turkish culture and the influence of English on it in detail. Such a study is urging us to thoroughly discuss few highlighted points to clarify the effects of learning English on Turkish society as the representation of English and Turkish according to Turkish people, the influence of learning English on the cultural identity of people in Turkey, and the glorification of the Turkish language according to Turkish people. The reasons why we are carrying out such a study in the field of cultural identity are summed up into three main reasons, which are; 1- The lack of research on the field of culture in the world generally and in Turkey, specifically. 2- Many people refrain from learning English for different reasons, which does not allow the society to be a multi-lingual one. Therefore, we devoted a particular part of this study to investigate these reasons. 3- The investigation of the Turkish language glorification according to Turkish people in Turkey and if it is one of the causes that refrain people from learning English. However, this issue is a noteworthy one in this study, which makes it more significant hence it is the only one investigating the glorification of the Turkish language in Turkey. This paper took place in Istanbul, Turkey, and the data of this study was collected after getting a questionnaire fılled in by two different groups of people. The population of the English-speaking group is 34 participants, while the population of the Turkish- speaking group 43 participants. The first group consists of English language speakers who speak at least a B1 English level fluently, and who fılled the questionnaire in English. The second group consists of people who are mono-language Turkish speakers and who filled the questionnaire in Turkish. Finally, it is worth noting that this investigation is an adoption of Hopkyns (2015), which was concerned about the Emirati culture. However, we are adopting this study to investigate the Turkish culture.