Pedagojik açıdan caz vibrafon eğitimi ve yüksek lisans müfredat önerisi
Jazz vibraphone education in terms of pedagogical and a proposed master curriculum
- Tez No: 695544
- Danışmanlar: DOÇ. RAUP MUSAEV
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Caz müzik, doğaçlama, vibrafon, eğitim, Jazz music, ımprovisation, vibraphone, education
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 315
Özet
Bu çalışmanın genel amacı, Lisans aşamasını tamamlamış bir Vurmalı Çalgı öğrencisinin Yüksek Lisans Caz Vibrafon eğitimi alabilmesi için bir müfredat sağlamaktır. Evrensel kaynaklar ışığında, caz müziğe ilgi duyan bir öğrenci için temel oluşturabileceğini düşündüğüm bu çalışmada; ülkemizde bölümü olmayan Caz Vibrafon eğitimi ile ilgili araştırma ve çalışmalar sunulacaktır. Ayrıca caz müziğinin en önemli unsuru olan“doğaçlama”, detaylı bir şekilde incelenmiş ve Vibrafon'a göre çalışma örnekleri sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The general purpose of this study is to provide a study program and curriculum for a Percussion student who has completed his undergraduate stage to receive training in the field of Jazz Vibraphone. In this study, which I think will constitute a basis for a student interested in jazz music in the light of universal sources; Research and studies related to Vibraphone training, which I think is not sufficiently represented in Turkey, will be presented. In addition,“improvisation”, which is the most important element of jazz music, has been examined in detail and working examples are presented according to the Vibraphone.