Sigorta dağıtım kanallarında dijital platform kullanımı: Hizmet kalitesinin tüketici davranışlarına etkisi üzerine bir araştırma
Use of digital platforms in insurance distribution channels: A study on the effect of service quality on consumer behaviors
- Tez No: 697450
- Danışmanlar: PROF. DR. ÖZLEM DENİZ BAŞAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sigortacılık, Insurance
- Anahtar Kelimeler: Sigorta, Pazarlama, E-sigortacılık, Tüketici Davranışları, Hizmet Kalitesi, Insurance, Marketing, E-insurance, Consumer Behavior, Service Quality
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Finans Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sigortacılık ve Risk Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 84
Özet
Teknolojide meydana gelen gelişmeler sigortacılık sektörünü de etkilemiştir. Sigorta şirketleri dijital dönüşüm çağına ayak uydurabilmek adına web siteleri, mobil uygulamalar ve sosyal medya platformlarını kullanıcıların taleplerine cevap verebilecek şekilde geliştirmekte ve düzenlemektedirler. Müşteriler zamandan tasarruf etme, fiyat alternatifleri ve ürün karşılaştırmaları yapabilme alternatifleri nedeni ile sigortacılık işlemlerini dijital platformlardan yapmaya yönelmişlerdir. Bu araştırma sigorta dağıtım kanallarında dijital platformların kullanımının hizmet kalitesinin tüketici davranışlarını belirlemek adına yapılmıştır. Araştırma kapsamında veriler Google Drive üzerinden oluşturulan anket formları posta yolu ile kişilere ulaştırılmıştır. Dijital sigortacılığın hizmet kalitesi SERVQUAL yöntemi ile ölçülmüştür.
Özet (Çeviri)
Advances in technology have also affected the insurance industry. In order to keep up with the era of digital transformation, insurance companies develop and organize their websites, mobile applications and social media platforms to meet the demands of users. Customers have tended to make insurance transactions from digital platforms due to the alternatives to save time, price alternatives and product comparisons. This research was conducted to determine the consumer behavior of the service quality of the use of digital platforms in insurance distribution channels. Within the scope of the research, the data were sent to the people by mail, the questionnaire forms created on Google Drive. Service quality of digital insurance was measured by SERVQUAL method.