Hybrid microgrid with parallel- and series-connected microconverters
Paralel ve seri bağlı mikro dönüştürücüler ile hibrit mikroşebeke
  1. Tez No: 698488
  2. Yazar: LEONARD BAIYE ENOW
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MURTAZA FARSADİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: şebeke bağlantılı, ada, güç paylaşımı, hiyerarşik Kontrol, Düşüş kontrolü, hibrit mikro şebeke, düşük bant genişliği iletişimi, merkezi olmayan kontrol, grid-tied, islanding, power-sharing, hierarchical Control, Droop control, hybrid microgrid, low bandwidth communication, decentralized control
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
ÖZET Bu,“Paralel ve Seri Bağlı mikro dönüştürücülerle Hibrit Mikro Şebeke”hakkındadır. Seri bağlı Alçak Gerilim mikro dönüştürücüler, nominal çıkış gerilimi değerine (büyüklük) sahip bir dizi dönüştürücü oluşturmak için birleştirilir. Her bir dizi dönüştürücünün birbirine paralel bağlantısı (çalışması), mikro şebekenin gücünü ve yedek gücünü artırır. Uygun güç paylaşımına sahip şebekeye bağlı ve adalı mikro şebeke kontrolü elde etmek için, eş zamanlı PCC voltajı ve mikro dönüştürücüler voltaj kontrolüne sahip hiyerarşik (tırmıklama) güç düzenleme yöntemi geliştirilmiştir. Düşüş kontrolü, paralel bağlanmış dizi dönüştürücüler arasında güç paylaşımı için PCC voltaj referansına sahip olmak için kullanılır. İkinci olarak, bir dizi dönüştürücüsünde seri bağlı mikro dönüştürücüler arasında verim gücü ilgisini yeniden düzenlemek için mikro dönüştürücü yerel voltaj kontrolü aracılığıyla bir güç ayarlama kılavuzu kullanılır. Tüm mikro dönüştürücüler tarafından tahmin edilen dizi dönüştürücü hat akımı eşdeğer olduğundan, dizi dönüştürücü odak düzenleyicisini ve mikro dönüştürücü yerel düzenleyicileri yalnızca düşük iletim kapasitesi değişimleriyle birbirine bağlamak için yeni bir eşzamanlayıcı oluşturmak için kullanılır. Dizi dönüştürücü odak kontrolünün ve mikro dönüştürücü yerel kontrolün koordinasyonu nedeniyle, önerilen hibrit mikro şebeke, her mikro dönüştürücü için gerçek (gerçek) ve alıcı (reaktif) kuvvet paylaşımıyla ağa bağlı ve ada modlarında çalışabilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT This is about the“Hybrid Microgrid with Parallel and Series Connected micro converters”. Series connected Low Voltage micro converters are combined to build a string converter that has a rated output voltage value (magnitude). The parallel connection (operation) of each string converter to each other increases rating of and redundancy of power of the microgrid. To obtain grid-tied and islanding microgrid control having proper power-sharing, the method of hierarchical (raking) power regulation was developed having simultaneous PCC voltage and micro converters voltage control. Droop control is used to have a PCC voltage reference for power-sharing between the string converters connected in parallel. Second, a power adjusting guideline through micro converter local voltage control is utilized to rearrange yield power interest among series-connected micro converters in a string converter. As the string converter line current estimated by all micro converters is the equivalent, it is used to build up a novel synchronizer to interconnect the string converter focal regulator and the micro converter local regulators with just low transmission capacity interchanges. Because of the coordination of string converter focal control and micro converter local control, the proposed hybrid microgrid can work in network tied and islanding modes with genuine (real) and receptive (reactive) force sharing for each micro converter.